De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wachten op bussen die niet komen

Wachten op bussen die niet komen

woensdag 15 december 2021 11:34
Spread the love

Dinsdagavond omstreeks 19h aan het Prins Regentplein in Kessel-lo. De bus naar het UZ Pellenberg daagt niet op. Zo’n 20 minuten dus wachten op de volgende bus, maar die doet dit UZ niet aan maar rijdt in Pellenberg naar Lubbeek. Vanuit Pellenberg-centrum 2 à 3 km te voet naar het UZ waar ik een half uur te laat kom voor mijn afspraak bij de rugschool. Na afloop zit ik omstreeks kwart voor tien te wachten aan het UZ op mijn bus voor Leuven. Ook die daagt echter niet op. Net als ik eraan denk een taxi te bellen stopt er een bus, maar die rijdt eerst naar Lubbeek, dan terug naar het UZ om vervolgens naar Leuven te rijden. Omstreeks 23h arriveer ik in Leuven. Arm openbaar vervoer!

En dat net op de dag dat het Brussels hof van beroep de Vlaamse regering op vraag van Greenpeace verplicht om een strenger beleid te voeren met betrekking tot de luchtkwaliteit. Vlaanderen zal enkel de Europese normen voor stikstofdioxide halen als we met zijn allen minder met de auto gaan rijden. Dat veronderstelt niet alleen een performant openbaar beleid maar ook optimale fietsvoorzieningen (cfr. met inbegrip van maatregelen tegen gladde fietspaden en fietsdiefstallen). Op al deze domeinen falen de diverse overheden echter deerlijk, met jaarlijks vele duizenden vroegtijdige overlijdens en zware ongevallen tot gevolg.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!