De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waarom zouden we nog belastingen betalen, Freya!

Waarom zouden we nog belastingen betalen, Freya!

woensdag 29 februari 2012 11:00
Spread the love

Op de ‘gipsberg’, een verlaten gipsstort van 85 hectare, in Zelzate bij Gent, bouwen de baggergroepen Jan De Nul en Dredging International het grootste zonnepanelenpark van de hele Benelux: Terra Nova. 230.000 vierkante meter zonnepanelen, goed voor een vermogen van 15 megawatt. Uit interne documenten die bij de PVDA zijn beland, blijkt hoe Terra Nova via een achterpoortje in de wet de afbouw van de groenestroomsubsidies weet te omzeilen en jaarlijks 4,2 miljoen euro zal opstrijken. Op kosten van de consument.

Op 18 april 2011 schreeuwt Vlaams minister van Energie Freya Vanden Bossche het nog van de daken: “Zo’n groot panelenpark kost ons zoveel in verhouding tot het rendement dat het niet te verantwoorden is. De overheid had die parken nooit mogen subsidiëren.” Maar op 8 juli 2011 zetten de ministers Freya Vanden Bossche (sp.a), Kris Peeters (CD&V) en Philippe Muyters (NVA) wel mee hun handtekening onder het Terra Nova-project.

Jan de Nul en Dredging krijgen in plaats van 1,1 miljoen euro groenestroomcertificaten gedurende 15 jaar, maar liefst 4,2 miljoen euro gedurende 20 jaar. Dat is pure oversubsidiëring. Te betalen door de bevolking. Want de hoge groenestroomsubsidies worden rechtstreeks doorgerekend in de distributienettarieven.”
(uit de persmedeling van de pvda)

Beste medeburger: welk land is er corrupt: België of Griekenland? En wanneer worden we wakker om ons te verzetten tegen zo veel ontecht? Wanneer beginnen we aan een betaalstaking van onze belastingen als ministers die toch maar uitdelen aan multinationals. hoe durven ze! Indignez vous!!!

“De man die zich bukt
die niet rechtop meer staat

Die buigt
Weet hij waarvoor
heeft hij het gelezen
heeft hij het gehoord
heeft hij goed gekeken
naar iemand die hem bekoort

Hij heeft te veel alleen
zijn kader klein gemaakt
en buigt nu tot
waar hij nog reiken kan

Onbezorgd, zo lijkt het
rijken kan”

take down
the paywall
steun ons nu!