Waarom Pierre Van Damme wil dat u bang bent

Waarom Pierre Van Damme wil dat u bang bent

zondag 12 juli 2020 22:40
Spread the love

 

13/04 VRTNWS: Vaccinoloog Pierre Van Damme (UA) waarschuwt: “Mogelijk zien we over 2 à 3 weken de gevolgen van het gedrag van het afgelopen weekend.”

10/05 Nieuws365: PIERRE VAN DAMME WAARSCHUWT VOOR NIEUWE ELLENDE: “EN DAN IS ER OOK DE GRIEP NOG”

12/05 nieuws365: PIERRE VAN DAMME WAARSCHUWT BEVOLKING: “DIT IS HEEL BELANGRIJK, WANT WE WILLEN NIET DAT HET HELEMÁÁL DE SPUIGATEN GAAT UITLOPEN”

28/05 nieuws365: PIERRE VAN DAMME TEMPERT OPTIMISME: “WE KUNNEN DAT NU NOG NIET ZIEN”

14/06 De Standaard: Epidemioloog Pierre Van Damme is ongerust over ons gedrag op café en restaurant, dat zei hij op ATV. Volgens de professor van de Universiteit Antwerpen houden we ons veel te weinig aan de regels om afstand te houden en om enkel met 10 familieleden of vrienden te zien.

16/06 hln: Epidemioloog Pierre Van Damme houdt zijn hart vast in week van de waarheid: “Als ik zie hoe los sommigen zich gedragen…”

09/07 nniuews.be: Professor Pierre Van Damme over mondmaskers: “Niet langer wachten met verplichting”

11/07 redactie24.be: Vaccinoloog Pierre Van Damme waarschuwt ons allemaal: “Weet dat je een groot risico neemt”

11/07 redactie24: Van Damme zegt dat de komende jaren mondmaskers het nieuwe normaal zullen worden. “Je kunt het vergelijken met het hiv-virus, waar we sinds de jaren 80 ook mee hebben moeten leren leven.

12/07 hbvl: Het virus is er nog en het effect van onze buitenlandse vakanties moet nog komen”, waarschuwt epidemioloog Pierre Van Damme .

 

Het vaccin zal ons redden

De aandachtige volger van het covid-19 drama is het wellicht al opgevallen. Pierre Van Damme is de meest pessimistische van de experten die de media regelmatig aan het woord laat. Hij klopt zelfs Marc Van Ranst. Door de druk van mensen als Pierre Van Damme worden de maatregelen weer strenger en de sfeer op straat meer gespannen, ondanks dat het aantal overlijdens en de ziekenhuisopnames dalen. Flattening the curve, weet je nog. Er sterven momenteel 2 à 3 mensen aan covid-19 op 250 à 350 die dagelijks sterven in België.

De reden waarom Van Damme u angstig wil houden is simpel. De agenda van ‘het vaccin zal ons redden’. Dat is vanaf een bepaald moment de agenda van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geworden en blijkbaar ook dat van de tot over zijn oren in de vaccinatie-industrie verwikkelde Van Damme. Zo heeft Van Damme de leiding over het nieuwe Vaccinopolis, een publiek-privaat project rond de ontwikkeling van vaccins. (1) Ook werkt Van Damme voor de International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (2), een organisatie die de industrie en de gezondheidszorg bijéén brengt. Leden van die organisatie zijn bedrijven zoals Bayer AG, AstraZeneca, Merck, Johnson & Johnson e.a. (3)

Voor wie er toch nog aan zou twijfelen of Van Damme sterk voor vaccins is, zie filmpje (4).

 

Meegaan met de massa of je bent een slechte burger

Op zich kan je denken dat dit geen probleem hoeft te zijn. Maar ik heb toch mijn bedenkingen. Vooral omdat er blijkbaar maar één weg zou zijn. Het is die weg volgen (mondkapje, afstand houden, niet dansen, …) of je bent een slechte burger. Zo ontstaat er ongenoegen onder de mensen. Een andere mening hebben is een gevaar voor de volksgezondheid. Ook maakt Van Damme veel mensen angstig door ons aan het lijntje te houden hoe erg het allemaal niet is, tot het vaccin klaar is. Die angst is ook een gevaar voor de volksgezondheid en de spanningen tussen zij die het grotendeels loslaten en mensen met smetvrees komt de samenleving niet ten goede.

 

Informatie onderzoek groepsimmuniteit slecht gecommuniceerd

Het is Van Damme die het onderzoek leidt naar antistoffen tegen covid-19 in ons bloed. Hieruit bleek dat slechts zo’n 6% antistoffen bezit en dus concludeerde Van Damme in de media dat groepsimmuniteit geen optie is. De mogelijkheid dat de testen onvoldoende betrouwbaar zouden kunnen zijn werd vergeten te melden. Nu is bekend dat niet de antistoffen maar wel de T-cellen cruciaal zijn in de immuniteit tegen covid-19. Via de alternatieve media die ik volg wist ik dat al enkele weken eerder voordat Van Damme hier voor het eerst melding overmaakte. Het is toch vreemd dat ik dat sneller weet dan de grote expert. Van Damme wist natuurlijk ook wel van de T-cel immuniteit maar hij communiceerde hier niet over, dat past niet in de agenda.

T-cel immuniteit is veel moeilijker op te sporen via een test. In Zweden is in mei bij een test met bloed van 200 personen in een gespecialiseerd laboratorium 30% immuniteit vastgesteld. Voor mensen die hier meer over willen weten en verder willen kijken dan de éénzijdige berichtgeving raad ik dit interview aan met een Zweedse arts(5). Ze zegt op een bepaald moment; ‘spijtig dat ik negatief testte op covid-19’. Wat een verschil met het vergrootglas op elke besmetting en de smetvreesneurose-cultuur waar we in zijn beland in ons land.

 

 

  1. https://www.demorgen.be/nieuws/belgie-krijgt-eigen-vaccinopolis-dit-project-is-absoluut-uniek~b0e68f9e/
  2. https://www.ifpma.org/news-centre/blog/contributors/
  3.  https://www.ifpma.org/who-we-are/our-membership/full-members/companies/#!/
  4. https://www.universiteitvanvlaanderen.be/college/word-je-sneller-ziek-van-vaccins/
  5. https://www.youtube.com/watch?v=CwQpg62Kflg
Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!