De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waarom ik op Open VLD stem zondag

Waarom ik op Open VLD stem zondag

zondag 19 mei 2019 13:57
Spread the love

Binnen een week is het weer zover. Dan trekken we naar de stembus. We gaan kiezen voor hoe ons land de volgende jaren geleid zal worden en welke beleidskeuzes er gaan komen. Dankzij de verkiezingen krijgen we de kans om onze toekomst mee vorm te geven. Het belang van deze verkiezingen valt niet te onderschatten. Denk maar aan de uitdagingen die ons nog te wachten staan: milieu, Brexit, openstaande vacatures, migratie, opkomend rechts-populisme, begrotingstekort, etc. Stuk voor stuk thema’s die een pragmatische en positieve aanpak vereisen. Een liberale aanpak. We lossen onze problemen niet op door extra belastingen in te voeren, maar net door de belastingdruk te verlagen en administratie te vereenvoudigen. Op die manier stimuleren we ondernemerschap en innovatie, en het zijn net die zaken die onze economie nodig heeft.  De milieuproblematiek lossen we niet op door met het vingertje te wijzen, maar door te innoveren en mensen aan te moedigen groener te leven.
Niet alleen ons Vlaams en federaal parlement spelen daarin een sleutelrol, maar ook het Europese niveau.

 

Het belang van de Europese Unie valt niet te onderschatten en is nu belangrijker dan ooit tevoren. In een wereld die geconfronteerd wordt met globale problemen (klimaat, migratie, etc.) en dominante spelers op het wereldtoneel, zoals Rusland en China die verdeeldheid proberen te zaaien op ons continent, is het belangrijk dat wij een front vormen. Maar het is ook belangrijk dat wij het hoofd bieden aan de vijanden van de liberale-democratie. Onze verworven vrijheden zijn geen gegeven, zij zijn iets waarvoor moet gevochten worden. We stellen nu reeds vast dat de Europese waarden Turkije, Polen en Denemarken niet langer na aan het hart liggen. Hoe verzetten we ons daartegen? Opnieuw is daarvoor een liberale ingesteldheid vereist.

 

Open VLD is de partij die in België komaf maakt met het negativisme in de politiek en die met een positief verhaal en ijzersterke kandidaten voor de dag komt. Open VLD is de partij van de doeners. Nu meer dan ooit hebben we nood aan positivisme en een liberale aanpak. Samenwerken? Gewoon doen!

Op Europees niveau streeft Open VLD samen met haar fractie in het Europees parlement, de ALDE, naar een Unie die één front vormt in deze onzekere wereld. Want samen zijn we sterker. Daarnaast gaat Open VLD door het vuur om onze liberale democratie en verworven vrijheden te beschermen.

 

Wil je een positieve aanpak? Geloof je in het Europees project? Dan is Open VLD uw stem zeker waard!

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!