De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waardig Huishoudwerk hoog op de agenda bij de Algemene Centrale ABVV

Waardig Huishoudwerk hoog op de agenda bij de Algemene Centrale ABVV

dinsdag 16 december 2014 14:25
Spread the loveMyrtle Witbooi spreekt de aanwezigen toe op het congres van De Algemene Centrale-ABVV

In 2013 en 2014 voerde FOS campagne voor het Recht op Waardig Huishoudwerk. FOS steunt vakbonden en verenigingen van huishoudwerkers in Zuid-Afrika, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia die van betere arbeidsrechten en waardering voor huishoudwerk hun strijdpunten maken.

De Algemene Centrale-ABVV voerde mee campagne in Vlaanderen. Tijdens de vele activiteiten met bezoekers uit het Zuiden viel de strijdlustigheid van de vakbonden van het huishoudpersoneel op. De AC besloot dan ook om de internationale strijd voor waardig huishoudwerk na de campagne verder te zetten, en permanent te steunen. 

Het internationaal seminarie op 10 december tijdens het congres van de Algemene Centrale stond volledig in het teken van Waardig Huishoudwerk. Myrtle Witbooi, algemeen secretaris van SADSAWU (de Zuid-Afrikaanse vakbond voor Huishoudpersoneel) en voorzitster van IDWF (de Internationale Federatie voor Huishoudpersoneel), sprak de aanwezigen op het congres toe. “My story is a story of hope” claimde Myrtle, waarmee ze alle huishoudwerkers ter wereld oproept om zich te organiseren en te strijden voor hun rechten. 

FOS blijft Myrtle, SADSAWU en de andere partners in de huishoudsector de volgende jaren steunen en blikt tevreden terug op een succesvolle campagne, waarin respect en waardig werk voor huishoudpersoneel centraal stonden.

Bedankt aan alle campagnepartners in Noord en Zuid, FOS-sympathisanten en vrijwilligers om er een mooie campagne van te maken!

11 december 2014 
Auteur: Liesbet Vangeel 
Contact: karolien.debel@fos-socsol.be

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!