De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waar is de ideeënbus van de Vlaamse overheid?

Waar is de ideeënbus van de Vlaamse overheid?

dinsdag 31 januari 2017 07:55
Spread the love

“De Vlaamse overheid promoot actief dat bedrijven zouden innoveren. En dus geeft ook in uw instelling of afdeling een ideeënbus best wel pas. Maar zo’n bus mag niet lichtzinnig worden geïnstalleerd. Er zijn weinig zaken waar mensen zo trots op zijn als op een briljant idee. Niet iedereen komt er ook graag mee naar buiten zonder te weten wat er verder met het idee zal gebeuren. Wie het toch doet, verdient dus alle respect, bijvoorbeeld door een prompte reactie, en geregeld feedback over wat er met zijn idee gebeurt. Bovendien moet u ook duidelijk aangeven van wie de ideeënbus uitgaat, welke ideeën erin welkom zijn en welke ideeën er niet in thuishoren. Wie een idee wil insturen, wil doorgaans ook vooraf al weten wie er zich allemaal over zal buigen, en wie die mensen precies zijn. Dat hele vervolgproces moet dus duidelijk zijn, en als het ware op de ideeënbus kleven. Als een idee wordt ingevoerd, kan dan ook worden gezegd hoe de innovatie tot stand kwam. Wie zo’n kwaliteitszorgzaam proces niet kan garanderen, kan het best geen ideeënbus plaatsen.”

http://www2.vlaanderen.be/goedendag/eureka/html/ideeenbus.htm

 De Open VLD zou er alleszins voor moeten zijn. Maar ik ben bang dat er velen in de partij jaloers zullen zijn.

“Wie hier succesvol is, krijgt jaloezie.”

http://www.openvld.be/?type=nieuws&id=1&pageid=82989

Ja, en de bomen groeien tot in de hemel.

“Jij maakt het verschil

In de nieuwe economie creëren de sterkste ideeën het krachtigste netwerk. Op congres.openvld.be kan elke geëngageerde burger zijn of haar idee dan weer delen en verdedigen. Alle ideeën op het platform staan met elkaar in perfecte competitie”

Zij willen dat iedereen “mee is”. (Een foutieve uitdrukking, vind ik. Men heeft een meegaand karakter, niet een “meezijnd”.) Maar wat als je geen ticket kunt betalen? Te voet tot de schoenzolen versleten zijn?

Wie economische groei wil, moet iets doen aan de groeiende ongelijkheid.

http://www.oxfamnovib.nl/nieuws/ongelijkheid-is-slecht-voor-economische-groei

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150521_01692717

“Het verschil russen rijk en arm is op zijn hoogste niveau sinds 30 jaar, schrijft de Oeso. En dat gaat ten koste van de economische groei. Daarom is een herverdeling van de inkomens ‘dringend nodig’.”

 

 

 

 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!