De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waar in de wereld wordt honger geleden?
Hongersnood, Wereld -

Waar in de wereld wordt honger geleden?

donderdag 14 oktober 2010 14:01
Spread the love

In 29 landen wordt nog altijd alarmerend veel honger geleden, met onze voormalige kolonie Congo als trieste recordhouder. De meeste van die landen liggen in sub-Saharisch Afrika, maar ook in Noord-Korea en op de Comoren wordt onacceptabel veel honger geleden. Dat blijkt uit de ‘Global Hunger Index’ .

Die houdt rekening met 3 factoren:

– het aantal mensen in een land dat ondervoed is
– het aantal kinderen jonger dan 5 dat ondervoed is
– het kindersterftecijfer

De slechts mogelijke score is 100, maar al wat boven de 25 ligt wordt als ‘alarmerend’ bestempeld. Landen die onder 5 scoren hebben honger ongeveer uitgeroeid.

Sinds 1990 is de gemiddelde indicator van deze index met een kwart teruggevallen. Twee derde van de 99 landen die in 1990 landen werden onderzocht hebben hun hongerniveau teruggebracht. Kuweit, Maleisië en Mexico waren daar zelfs zeer succesvol in. In dezelfde periode nam in Burundi, Chad, Congo en Eritrea de honger wel onheilspellende vormen aan. (Foto: Flickr/Chris JL)

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!