De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

VSA: OORLOG VOEREN OM DE PRIVÉ BEDRIJVEN SCHATRIJK TE MAKEN

maandag 2 mei 2011 12:30
Spread the love

Ik zie niet goed welke voordelen de VSA tot nu toe gehaald hebben uit de oorlog in Irak en Afghanistan. Zelfs de Irakese olie moeten ze delen met andere landen zoals China en Rusland.
Ze hebben 2 miljoen mensen vermoord  en 2 landen kapot gebombardeerd en een deel van de wereld bezet en bedreigd maar ik zie nog steeds niet echt de voordelen voor de VSA, na 10 jaar durende oorlogen

Het lijkt me dat de VSA  een nederlaag in Irak en Afghanistan opgelopen hebben.
Ik vind dat de grote overwinnaar van de oorlog Iran is. De VSA hebben de grote vijand, een lid van de “as van het kwaad” Iran minsten 30% machtiger gemaakt door een  bevriende sjiitische regering in Bagdad aan de macht te brengen.
Iran is nu ook één van de belangrijkste economische partners van Irak geworden.

IRAK
Het enige voordeel dat ik zie, is dat de oorlog op zich de Amerikaanse bedrijven schatrijk maakt. De wapenindustrie kan wapens verkopen, nieuwe wapens testen en de oorlog gebruiken als een wapenbeursshow waar ze de doeltreffendheid van de wapens in de praktijk kunnen tonen aan de belanghebbende kandidaat kopers.  Verder zijn er de security bedrijven zoals de ex-Blackwater en de bouwbedrijven zoals Halliburton, Bechtel, KBR die miljarden(dollar)contracten binnen krijgen. Die honderden bedrijven die verbonden zijn met de oorlogsindustrie worden slapend schatrijk. Ik trek de conclusie dat de 1% superrijken de oorlogen op bestelling aan Bush gevraagd hebben en de president als een huurling de oorlogen uitgevoerd heeft. .
Ik heb de indruk dat voor de privé bedrijven van de VSA  de oorlogen een doel op zich zijn waar ze slapend schatrijk van worden.
Verder zie ik geen andere successen.

Tot nu toe zijn in Irak 4452 (11 in april 2011) Amerikaanse soldaten gedood, samen met de 1570 (48 in april 2011) soldaten gedood in Afghanistan en met ongeveer 2000 gedode privé ‘contractors’ in de security, opbouw en catering zijn er al ongeveer 8000 Amerikanen gedood in de oorlogen.

AFGHANISTAN
In Afghanistan zie ik ook een nederlaag.
Het lijkt me dat Afghanistan in de laatst 200 jaar al genoeg bewezen heeft dat ze buitenlandse overheersers en bezetters niet dulden en zeker niet de “ongelovigen”.
De Amerikanen hebben met hun brutale luchtmachtsuperioriteit de Taliban in één maand op de vlucht gejaagd.
Er zijn wel ernstige oorlogsmisdaden gebeurd namelijk ze hebben duizenden Taliban gevangenen in containers gezet en velen zijn gestorven door verstikking. Een ernstige schending van de conventie van Genève in verband met de behandeling van oorlogsgevangenen.
Gezien de grote slachting hebben de opstandelingen 5 jaar nodig gehad om hun strijdkracht te herstellen. Maar vanaf 2006 waren ze weer operationeel en sindsdien sterven er elk jaar meer buitenlandse troepen 521 in 2009, 711 in 2011, dit jaar zijn er al 160 buitenlandse troepen gesneuveld. De Amerikanen zitten in een uitzichtloze situatie. De opstandelingen zullen blijven vechten tegen de buitenlandse bezetters en ze spelen een thuismatch. De Amerikanen zitten vastgenageld in een chaotisch land en zijn dus minder geneigd om nieuwe agressies en oorlogen ergens anders te beginnen en dus hopelijk een verminderd gevaar voor de wereld.

De VSA voeren oorlogen ten voordele van een elite van superrijken en ten nadele van het volk.

Met de oorlogen  groeit de staatschuld pijlsnel, een groot gedeelte van wat de staat uitgeeft aan oorlogskosten vloeit terug naar de privé bedrijven. Uiteindelijk wordt de staatskassa geplunderd door de privé bedrijven van de superrijken
Nu moet Obama besparen in de gezondheidszorg, onderwijs en andere sociale voorzieningen en door nieuwe belastingen nog geld gaan halen bij de armen en de lage middenklasse om de schuld van de staatskassa te verminderden.

Ik vind dat de meerderheid van de Amerikanen bedrogen en bestolen wordt door de elite van superrijken en dit met de medeplichtigheid van de president.
Dit kan ook gezegd worden over Frankrijk en het Verenigd koninkrijk.
In deze nieuwe eeuw hebben we sterke landen nodig die hun sterkte gebruiken om rechtvaardigheid, waarheid en vrede uit te drukken en paal en perk te stellen aan de agressies, machtsmisbruik, uitbuiting en leugens van de VSA, Frankrijk en het VK.

Bron: //icasualties.org

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!