De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

VS en nazisme van Hitler tot vandaag

dinsdag 29 augustus 2023 11:24
Spread the love

 

Belgisch-Canadees historicus Jacques Pauwels geeft op 19 september in de Groene Waterman in Antwerpen een lezing over waarom en hoe de VS in de jaren 1930 fascisme en nazisme steunden en in 1941-1945 tegen de ‘verkeerde vijand’ oorlog voerden.

Om de onvermijdelijke ondergang van hun wereldsuperioriteit af te remmen blijven de VS met in hun kielzog NAVO-lidstaten fascisten rekruteren als bondgenoten in koude en hete oorlogen, tot vandaag.

Pauwels is een zeer boeiend spreker en auteur van talrijke boeken, o.a. De Grote Klassenoorlog 1914-1918, Big Business met nazi-Duitsland, De mythe van de ‘goede oorlog’: Amerika in de Tweede Wereldoorlog.

 

Wanneer: 19 september 19:30 u , Boekhandel De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen. Inkom gratis. 

Facebook event 

 

Meer info: https://www.jacquespauwels.net/

Jacques Pauwels op DWM: 

https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2019/07/03/de-grote-mythen-van-de-moderne-geschiedenis-worden-ook-voor-de-oorlogen-van-nu-ingezet/

https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/08/20/%C2%93de-groote-oorlog-is-in-feite-nooit-geeindigd/

 

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!