vrt factcheck Bill Gates en corona, onvolledig en niet helemaal correct

vrt factcheck Bill Gates en corona, onvolledig en niet helemaal correct

maandag 4 mei 2020 12:44
Spread the love

Het artikel van journalist Tim Verheyden op vrt.be  ‘Bill Gates is de gebeten hond in tal van complottheorieën over het coronavirus: hoe komt dat’ is onvolledig en niet helemaal correct. Het stuk onder ‘wereldbevolking uitdunnen’ klopt, de rest is bedenkelijke journalistiek.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/30/hoe-bill-gates-de-antichrist-werd-die-de-coronacrisis-wil-misbru/

 

Beginnen met de opmerking dat de link richting Gates niet uit gaat van het bewust verspreiden van een virus maar wel van opportunisme, shock doctrine, het uitvoeren van een agenda nu de omstandigheden gunstig zijn.

 

 

Enkele bedenkingen bij  het artikel:

1)  Gates is geen viroloog, arts, epidemioloog of wat dan ook. Gates is een zakenman. De man gaf zelf aan dat investeren in vaccins hem reeds een 20-1 opbrengst gaf.
2) Geen vermelding dat Gates in een interview aangaf dat we alle 7 miljard mensen moeten vaccineren voor we terug naar het normaal kunnen. Waar moeit de man zich mee?
3) Geen vermelding dat de The Bill and Melianda Gates Foundation de tweede grootste geldschieter is van de WHO.
4) Het benoemen van The Gates Foundadion als een organisatie die als doel heeft de wereldgezondheid te verbeteren is wel erg naïef. Het gaat om creatief belasting omzeiling. Deze foundation heeft aandelen in de bedrijven die zij sponsoren.  Gates heeft meer opbrengst dan uitgaven via deze structuur.
Veel mensen wachten op een vaccin zoals schapen op een herder. Maar laat ons vooral niet vergeten; de farmaceutische industrie is een machtige industrie waar veel geld mee gemoeid is. Denk maar aan Marc Coucke. Daar waar geld regeert haalt ethiek het veelal niet van winstbejag.
Laat ons aub een vrij en open debat voeren rond vaccinaties. Ik dacht dat dit tot de kernwaarden van onze westerse democratie behoorde. Nu lijkt het wel even taboe als het in vraag stellen van het christendom in de late Middeleeuwen. In het belang van de volksgezondheid worden fundamentele vrijheden ontnomen. Zo wordt kritische informatie rond vaccinaties steeds meer verwijderd van Youtube, Facebook en Google. Dit vermoedelijk na lobbywerk van de desbetreffende industrie. Zowel binnen de pharma-industrie als binnen bovengenoemde bedrijven is er zo veel geld en macht dat het een gevaar is voor de democratie. Het is dan maar goed dat er journalisten kritisch opvolgen wat er zich boven onze hoofden afspeelt.

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!