De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

VRIJE MARKT, DIEFSTAL MET GEWELD

maandag 5 juli 2010 11:58
Spread the love

Er leven minstens vijf miljard mensen met minder dan 2 euro per dag. We leven in een misdadige, onrechtvaardige maatschappij. Vrije markt is gewoon een misdadig machtsmisbruik. De militaire en economisch machtige landen buiten de rest van de wereld uit. Onze economische orde is gewoon uitbuiting onder militaire bedreiging en als nodig is wordt door agressie, manu militari een “bevriende” regering geïnstalleerd die het land open zet voor het uitbuiten door de machtige economieën, zoals gebeurde in Joegoslavië, Irak, de meeste landen van Centraal en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

kolonialisme een misdaad tegen de mensheid

Wij, Europeanen zijn sinds 500 jaar de grote terroristen, zoals de Verenigde Staten van Amerika de laatste 200 jaar. De VSA hebben in de laatste 200 jaar honderden soevereine landen aangevallen om hun economische belangen van uitbuitingen te kunnen opdringen en daarbij waarschijnlijk 50 miljoen onschuldige slachtoffers gemaakt.We hebben de rest van de wereld als onze eigendom gebruikt, de rijkdom geplunderd, de bewoners tot slaven gemaakt en er zelfs handelswaar van gemaakt. Onze rijkdom is het resultaat van een grootschalige diefstal. We blijven nog steeds onze misdaden ontkennen en daardoor leven we in een leugen.

kolonialisten voor een internationale rechtbank

We moeten voor een internationale rechtbank verschijnen voor de gruwelijke misdaden van het kolonialisme en een grote compensatie aan de slachtoffers betalen voor de immense schade die we veroorzaakt hebben.Zoals de VSA ook voor een internationale rechtbank moeten verschijnen voor de gruwelijke agressie tegen honderden soevereine landen meestal om de economische belangen met militaire macht op te dringen. Zoals in 1954 de agressie tegen Guatemala om de socialistische president Jacob Arbenz af te zetten, die de rijkdom wilde delen met het volk door landbouwhervorming en door de nationalisatie van de Amerikaanse multinational United Fruit.Het gevolg was een tientallen jaren durende burgeroorlog met tientallen miljoenen onschuldige slachtoffers als resultaat. En ook voor een internationale rechtbank verschijnen wegens de atoombom op Hiroshima en Nagasaki, nog steeds de grootste terroristische daad ooit. De VSA hebben weinig respect voor de rechten van de mens, de politiek wordt bepaald door machtsmisbruik, de militaire en economische belangen opdringen aan de rest van de wereld.Europa als bondgenoot is ook medeplichtig aan de gruwelijke misdaden van het Amerikaanse rijk. Waarom mogen Kosovo en Oost-Timor onafhankelijk worden en Palestina niet?

de dagelijkse terreur van een hongerloon

Door onze misdadige hebzucht, uitbuiting onder militaire bedreiging, leven vijf miljard mensen onder de dagelijkse terreur van een hongerloon. Deze gewelddadige orde kan alleen meer gewelduitbarstigen teweeg brengen.Daardoor is het zeer belangrijk dat er rechtvaardigheid komt voor de slachtoffers van het Europese kolonialisme en het Amerikaanse imperialisme, bvb alle actuele conflictzones van Egypte tot India hebben kunstmatige grenzen, door een Brits kolonialist in het zand getrokken.

Aan Europa en de VSA:Verschijn voor een internationale rechtbank en betaal voor je misdaden tegen de mensheid en creëer een rechtvaardige economische orde, waar de economische belangen van de militair zwakkere landen ook beschermd worden, zodat elke land hetzelfde stuk van de rijkdomtaart krijgt.

Toevoeging vanuit gegevens van De Morgen, 12 november 2010.De G8 bezit 53,68% van de wereldrijkdom (VSA, China, Japan, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië en Brazilië)De G20 bezit 87,36% van de wereldrijkdom (G8+G9 tot 19+ de andere landen van de Europese Unie)De G9 tot 19+ andere landen van EU bezitten 33,36 van de wereld rijkdom ( G9 tot 19=Canada, Rusland, India, Australië, Mexico, Zuid-Korea, Turkije, Indonesië, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Argentinië)De rest van de wereld bezit 12,63%. De rest van de wereld wordt bedrogen en geplunderd.Hier ziet men voor welke landen de vrije markt goed is. Dit is de weerspiegeling van ONZE vrijheid, waarheid, rechtvaardigheid en gerechtigheid.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!