De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vrijdag 30 september 2016: Elcker-Ik Centrum Antwerpen: Sri Aurobindo en het SupraMentale Bewustzijn

Vrijdag 30 september 2016: Elcker-Ik Centrum Antwerpen: Sri Aurobindo en het SupraMentale Bewustzijn

dinsdag 11 oktober 2016 19:39
Spread the love
In het begin van de 20ste eeuw was de jonge Bengaalse intellectueel Aurobindo Gosh in India de ongekroonde keizer van het verzet tegen de Britse overheersing. Aurobindo werkte onverstoord bijna de klok rond om het revolutionaire vuur bij zijn landgenoten aan te wakkeren. Op een dag werd hij voorgesteld aan een yogi, Vishnu Baskar Lele. Aurobindo vroeg de asceet of deze hem via het aanleren van een meditatietechniek kon helpen  zich nog beter en met meer energie te concentreren op zijn missie. De agnostische jeugdige universiteitsprofessor was niet geïnteresseerd in mystiek of andere halfzachte vormen van escapisme.

Lele onderrichte hem in een  methode die het onmiddellijk effect had dat Aurobindo totaal onvoorbereid in het Nirwana werd geworpen. De wereld bestond niet meer. Er was enkel een oneindige Oceaan van Bewustzijn.

Aurobindo had ingetuned op een vermogen dat boven het denken lag en dat veel wijzer en machtiger was. Hij was ongewild op weg gezet naar de ontdekking van het Supramentale….

De term zegt het zelf: “supra” mentaal, die werkelijkheid die het mentale, ons denkvermogen overstijgt.

BEGELEIDING

Philippe Vandevorst, Thimoteus project

Sri Aurobindo is vnml bekend in  Frankrijk en de VS en uiteraard India met Auroville

https://en.wikipedia.org/wiki/Auroville

Hij wordt daar (India) beschouwd als de grootste filosoof van de 20ste eeuw. India is hét land van de spiritualiteit.

Hij heeft het over het supramentale bewustzijn samen met zijn evenknie Mirra Alfassa https://en.wikipedia.org/wiki/Mirra_Alfassa

Supramentaal is niet mentaal en misschien beter is “transmentaal”…

Het overstijgt het kritische denken!

Deze lezing met woorden is een mentale weg naar het supramentale wat onbegrensd en onbeperkt is. Het is ook genoeglijk en aangenaam.

Voor de levensweg van Sri Aurobindo verwijs ik naar WikiPedia = bv

https://en.wikipedia.org/wiki/Sri_Aurobindo

Volgens Sri Aurobindo leven we in een cyclisch evoluerend systeem. Hij werd ter dood veroordeeld maar kreeg toen een enorm vredesgevoel over zichzelf tijdens het proces en heeft zichzelf op een zachte wijze verdedigd. Resultaat was dat de “straf” werd omgezet in “levenslang”. Hij werd later vrijgelaten wegens voorbeeldig gedrag.

Hij verhuist naar Pondicherry (Frans gebied in India/Madras)

Hij ondervond dat je geen spiritualiteit kunt beleven zonder je lichaam erbij te betrekken en deed dat middels Yoga. Maar dan een “extroverte” waarbij hij de astrale wereld betrekt en zich afzet tegen Boeddhisme en Hindoeïsme.

Hij “bekijkt” alles als een vrijzinnige wat zeer mentaal is.

We bezitten een fysiek, mythisch en collectief bewustzijn alsook een rationeel. Dit kan evolueren naar een supramentaal = “the Bliss”, de bron, de ultieme scheppingskracht (cfr “God”), de ultieme liefdesenergie, vrede, vergeving, creatie, daadkracht, inspiratie,… Het centrum voor de nieuwe tijd.

Einstein beschreef al dat er “iets” van buitenaf verbinding maakt met de Aarde en haar bewoners. Een dimensie die ter beschikking komt van de mensheid die telkens incarneert. Dit incarneren impliceert dat we deze dimensie meer en meer toelaten in ons”zelf”. In de kern van onze cellen zit een bron die meetrilt met dat supramentale.

Als je de stilte toelaat in het mentale (je gedachten beheren en mentaal tot rust komen) dan doorbreek je de barrières en kom je in verbinding met het supramentale.

Je hebt het gevoel geleid te worden maar die leiding zit in je”zelf” , dat is je intuïtie, je hart. Je bent “verbonden”! Is hartcoherentie. Bv:

http://www.wikifysio.nl/index.php/Hartcoherentie

Jezus zei: “Als je je deur openzet dan komt “het” binnen.”

Even ter zijde: op Bali zegt men niet “hallo” maar “ik zie jou, ik voel jou, ik hoor jou”. Je antwoordt dan: “Ik ervaar jou”. Is te vergelijken met ho’oponopono in Hawaii

http://www.dirah.nl/hopo.htm en Ubuntu in Zuid-Afrika (Nelson Mandela)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_(filosofie) en wellicht nog met vele andere, sjamanistische “geloofsovertuigingen” en filosofieën.

Geef je over aan “het AL” en het is mogelijk te herrijzen!” Als een feniks… Zie ook de alchemisten (Oost en West) die het hebben over het opheffen van de tegenstellingen, het Hieros Gamos, het Heilige of Mystieke Bruiloft, ook beschreven in de Bijbel als het Koninkrijk Gods. Je”zelf” overstijgen.

De cellen blijven zich regenereren edoch langer leven komt niet door beter te eten/betere lucht/betere gezondheidszorg/… maar door de verbinding met dat supramentale.

Alle geheime, louche, verborgen,… zaken komen boven! Dankzij het internet kunnen we niet meer liegen tegen mekaar. Alles wordt zichtbaar en komt toch ooit uit. De waarheid zal zegevieren. Zie maar naar wat er gebeurt in de financiële en bancaire wereld…

Alles is trilling, energie, vibratie, pulsatie, herz (Duits voor “hart”), muziek, wiskunde, pulsatie, elektriciteit, elektromagnetisme,…

Er ontstaat een waarnemer in ons”zelf”. Een “gewaarzijn” bloeit open. Een herbeleving van “kind”zijn.

Even verwijzen naar zijn boek: “Het avontuur van het bewustzijn”.

http://www.auroville.nu/auroville/nieuws/196-herziene-uitgave-van-qsri-aurobindo-of-het-avontuur-van-het-bewustzijn

Sri Aurobundo zegt o.a. dat dictators zullen verdwijnen! Er zijn reeds vele grote drukkingsgroepen en organisaties zoals Avaaz, Amnesty International, Oxfam, 11.11.11, Hart boven Hard,… allemaal nationaal en internationaal activistisch. Het www en de sociale media helpen hier enorm!

Er is (re)actie vanuit kracht en verbinding.

Maar… je kan enkel het supramentale begrijpen, ervaren en voelen als je zelf zo bent…

Ik wens het iedereen toe!

Uiteindelijk komt alles neer op “liefde”, wat een enorme kracht is…

Amor Vincit Omnia

tekst in dit veld…

take down
the paywall
steun ons nu!