De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

vrijdag 11 april ‘t Werkhuys Borgerhout: eerste bijeenkomst in het kader van de “werkgroep” MO (Maatschappelijke Oriëntatie)

vrijdag 11 april ‘t Werkhuys Borgerhout: eerste bijeenkomst in het kader van de “werkgroep” MO (Maatschappelijke Oriëntatie)

Onder de vleugels van Variant en een convenant met de Stad Antwerpen proberen mensen van andere origine te helpen inburgeren door iets actiefs te doen.

zaterdag 12 april 2014 14:33
Spread the love

DeWereldMorgen.be

Amina van Variant en Celine van Maatschappelijke Participatie Stad Antwerpen lichten even toe wat de bedoeling is en vragen ons daarna om je in 5 woorden voor te stellen.

Het project MO is uit het ACW gegroeid maar leeft nu zelfstandig. De bedoeling is om mensen in groep samen te brengen en hen dan te coachen op het inburgeringstraject. Deze groep is een mengelmoes “Antwerpenaren” en “niet-Antwerpenaren”. De werking stoelt op een actieve inburgering door mensen te ontmoeten en met mekaar in contact te komen op een plezante manier. We zullen van start gaan op maandag 21 april om 13u met mensen uit Somalië en dit hoogst waarschijnlijk in het Atlas gebouw Carnotstraat 110 2060 Antwerpen.

Deelnemers welkom en als u meer info wenst = 

Celine.DeRaedt@stad.Antwerpen.be

En dan plak ik hier even de tekst die ik vind op de webstek van Variant:

VARIANT gaat voor een warme en solidaire samenleving. Samen met
nieuwe Antwerpenaren en Antwerpenaren willen we hieraan werken. We
zetten projecten op, proberen samen dingen uit en laten mensen hun stem
klinken. Centraal staat hierbij het samen iets doen en beleven. We
zoeken diverse en enthousiaste mensen die aan project mee willen
uitwerken.

Interesse?

Zin om andere diverse en enthousiaste mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te doen? Neem dan contact op met amina.belorf@globalfiesta.be  – tel. 03 220 12 24

take down
the paywall
steun ons nu!