De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vraag dat Nestlé stopt palmolie te kopen uit vernietigd regenwoud

Vraag dat Nestlé stopt palmolie te kopen uit vernietigd regenwoud

vrijdag 26 maart 2010 15:00
Spread the love

Zie bijhorende videoclip van Greenpeace

http://www.youtube.com/watchv=VaJjPRwExO8&feature=player_embedded

Nestlé, de producent van Kit Kat, gebruikt palmolie van bedrijven die het Indonesische regenwoud vernielen. Zo komt het levensonderhoud van de lokale bevolking in het gedrang en raakt de orang-oetan met uitsterven bedreigd.

We verdienen allemaal een break, maar dat mag niet ten koste gaan van het waardevolle Indonesische regenwoud. We vragen Nestlé om het tropische woud en de orang-oetans een break te geven, en geen palmolie meer te kopen uit verwoeste bossen.

Nestlé moet stoppen palmolie te kopen van leveranciers die tropische regenwoud en veenmoeras verwoesten. Het moet oproepen tot een moratorium (stopzetting) op de vernietiging van het Indonesische regenwoud om palmolie te verbouwen.

Vergeet niet de mail te ondertekenen voor je hem naar Nestlé CEO Paul Bulcke, voorzitter van de directieraad Peter Brabeck-Letmathe en Directeur van Nestlé BeneluxVincent de Clippele. Als je wat tijd hebt, personaliseer dan het onderwerp van de mail.

Geachte mijnheer Bulcke,
Geachte mijnheer Brabeck-Letmathe,
Geachte mijnheer de Clippele,
 
De palmolie die u koopt om Kit Kat te maken is vaak het resultaat van de vernietiging van regenwoud en veenmoerasbossen. Die vernieling verergert de klimaatverandering en maakt  het leefgebied van de bedreigde orang-oetan kapot.

Ondanks het feit dat u uw directe contracten met Sinar Mas heeft stopgezet blijft u betrokken bij de vernietiging van het waardevolle Indonesische regenwoud door palmolie te gebruiken van leveranciers die zich bij Sinar Mas bevoorraden, zoals Cargill.

Sinar Mas gaat door met het verwoesten van tropische regenwouden voor palmolieplantages, ondanks de negatieve impact op de mensen en de dieren die ervan afhankelijk zijn, en ondanks het feit dat het de klimaatverandering versnelt.

U gebruikt jaarlijks meer dan 320.000 ton palmolie in een reeks bekende producten waaronder Kit Kat. De voorbije drie jaar is uw gebruik van palmolie volgens uw eigen cijfers bijna verdubbeld.

Als ‘s werelds grootste bedrijf in de voedingssector zou Nestlé zijn invloed kunnen gebruiken om aan te dringen op positieve veranderingen in de  toeleveringsketen ten gunste van de Indonesische bossen.

Voedings- en cosmeticareus Unilever heeft zijn contract met Sinar Mas reeds stopgezet vanwege de wanpraktijken van het bedrijf, maar Nestlé heeft die stap nog niet gezet. Schuif de verantwoordelijkheid voor dit  probleem niet langer af op anderen. Ik vraag u om onmiddellijk:

– niet langer palmolie en pulpproducten van Sinar Mas te kopen via andere leveranciers
– samen te werken met de Indonesische overheid en industrie om de veenmoerasbossen te beschermen en een moratorium in te stellen op ontbossing

Geef de tropische bossen en de orang-oetan een break!

http://www.greenpeace.org/kitkat

Bedankt voor uw tijd.

Bron : Greenpeace

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!