De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vormingsweekend:  Gezondheid, een kwestie van onrecht bestrijden
Gezondheid, Intal, Vormingsweekend -

Vormingsweekend: Gezondheid, een kwestie van onrecht bestrijden

dinsdag 25 januari 2011 14:58
Spread the love

SCHRIJF JE NU IN VOOR HET INTAL-VORMINGSWEEKEND VAN 26-27 FEBRUARI 2011

START: 26/02/2011 – 09:00

Weten om te reageren, reageren om te veranderen. Dat is in ‘t kort waar intal voor staat. Het intal-vormingsweekend focust zich op het eerste. De wereld is ziek en daar zijn goede redenen voor. Vertrekkende van deze vaststelling gaan we samen op zoek naar de oorzaken, en wat hieraan wordt gedaan.

Het vormingsweekend richt zich op alle intal-leden en zal doorgaan in het Nederlands en het Frans.

Een gedetailleerd programma volgt midden januari.

Het vormingsweekend wordt opgebouwd in 4 modules die naadloos op elkaar aansluiten.

Gedurende 2 dagen bieden we vorming en analyse, serieus en diepgaand, maar toegankelijk voor iedereen. 2 dagen van vorming waarbij de kennis die we opdoen ten dienste staat van onze initiatieven en engagement. Ervaringsdeskundigen, activisten uit België en internationale gasten zijn onze gids.

We starten met de vaststelling dat onze wereld ziek is. De voorwaarden om een gezond leven te kunnen leiden zijn zeker niet voor iedereen aanwezig. Wat is de situatie in onze partnerlanden, wat belet hen om in een goede gezondheid te zijn?

Als de wereld ziek is, dan is daar een goede reden voor. Sinds het einde van de 19de eeuw neemt de ongelijkheid tussen het noorden en het zuiden toe, maar ook binnen de landen zelf zien we hetzelfde gebeuren. We gaan op zoek naar de oorzaken en de gevolgen van deze evolutie.

Armoede, honger, ziekte, werkloosheid, … het zijn allemaal redenen waarom mensen zich gaan organiseren en verzetten tegen de bestaande ongelijkheid. De verdediging van het recht op gezondheid is dé manier waarop onze partners werken om de bevolking hiervoor te mobiliseren.

Op het einde van het vormingsweekend kijken we ook naar onszelf. Nu we al weten, willen we ook reageren om te veranderen – en zo zijn we aan het tweede deel van onze openingszin beland 😉

Vul hier je inschrijvingsformulier in.

Praktisch:

Wanneer: zaterdag 26 en zondag 27 februari 2011. De deuren gaan zaterdag open vanaf 9.00 u. en zondag ronden we af om 17.00 u.

Waar: bij intal, Haachstesteenweg 53, 1210 Brussel

Overnachting: We roepen de intal-leden in Brussel op om een slaapplaats aan te bieden aan een intal-lid dat van buiten Brussel komt. Geef je hiervoor op via het inschrijfformulier.

Kostprijs:
– Het hele weekend kost 15 € (één dag kost 10 €), en dit indien je het bedrag vooraf overschrijft. Inschrijvingen ter plaatse kosten 5 € extra. Om de nodige praktische voorbereidingen te kunnen treffen vragen we om je inschrijvingsgeld vooraf te storten op rekeningnummer 001-3178376-53 met vermelding vormingsweekend 2011′.
Inbegrepen in deze prijs: 3 maaltijden, 1 ontbijt, de nodige hand-outs die bij de vorming horen, koffie en thee, … en de gekende intal-sfeer!

– Ben je nog geen intal-lid. Geen probleem, je kan je intal-lidmaatschap van 5 euro storten via rekeningnummer 001-3178376-53 met vermelding ‘lid intal + je naam’. Of je betaalt je lidmaatschap bij het begin van het weekend.

Bron : Intal

Luc Schrijvers is lid van Intal.

take down
the paywall
steun ons nu!