De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Voorwaarts, maar toch eens omkijken. Klavertje vier voor een positieve inclusie aanpak

dinsdag 21 februari 2012 21:14
Spread the love

Op woensdag 14 maart organiseert JOETZ vzw, de jeugddienst van de Socialistische Mutualiteit een nieuwe studiedag. JOETZ zet kansengroepen zoals allochtonen, kansarmen, holebi’s en jongeren met een handicap resoluut op de agenda. Het sociaal- cultureel middenveld kan een niet te onderschatten rol spelen bij het detecteren van problemen en het aanbieden van oplossingen. Deze dag is vooral gericht op al wie professioneel of in zijn vrije tijd in contact komt met kinderen en jongeren. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom.

De studiedag gaat door van 9u30 tot 15u50 aan de Hogeschool- Universiteit Brussel, gelegen in de Stormstraat recht in hartje Brussel. Anders dan de vorige studiedagen is dat de thema’s die besproken worden, vertrekken vanuit positieve verhalen.

Tijdens deze studiedag brengt JOETZ vier positieve verhalen en projecten naar voor die oppertuniteiten zijn voor een inclusieve en pluralistische samenleving.
De thema’s worden steeds besproken door verschillende sprekers zoals:  Bleri Lleshi filosoof, politicoloog en documentairemaker, Wiet De Boodt-sporttechnisch medewerker – Recreas, Marc Theeboom –hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en Dirk Maes hoofdinspecteur bij de politie.

Voor wie interesse heeft om deel te nemen aan de studiedag kan zich inschrijven via jeanjacques.fastenaekels@joetz.be of kan terrecht  op de website www.joetz.be voor meer informatie.

take down
the paywall
steun ons nu!