De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vooruit lanceert gebruiksvriendelijke event planning software

Vooruit lanceert gebruiksvriendelijke event planning software

zondag 8 mei 2011 10:52
Spread the love

Concertorganisatoren kicken op deadlines, maar soms wordt zelfs hen de administratieve rompslomp te veel. Er was nood aan meer toegankelijke software om evenementen te plannen en die kwam uit de sector zelf. Kunstencentrum Vooruit en IT-bedrijf Inceptive sloegen de handen in elkaar en dat resulteerde in Yesplan.

In het kader van zijn digitaliseringstraject ‘Kunstencentrum van de toekomst’ ontwikkelde Vooruit zelfstandig het softwarepakket Yesplan. Deze gebruiksvriendelijke web-applicatie vergemakkelijkt administratieve taken en heeft naar verluidt alles aan boord voor een feilloze organisatie van evenementen.

Vooruit richtte voor Yesplan het spin-offbedrijf 2Rivers op. “Het doel is om 2Rivers na een aantal jaren met meerwaarde te verkopen”, licht Stefaan De Ruyck toe, algemeen directeur van Vooruit. “Nu ligt de focus op culturele evenementen, maar in latere stadia kan die verschuiven naar andere sectoren.”

Alternatieve geldbronnen

Met het oog op meer inkomsten werd de software gecommercialiseerd. “De subsidiëring in de cultuursector vermindert. Alternatieve geldbronnen zijn dan ook een must”, legt De Ruyck uit. “Maar het is de eerste keer dat Vooruit zo ver buiten zijn kernactiviteiten gaat.”

Yesplan is nu operationeel bij een tiental Vooruitmedewerkers. Er volgen pilootprojecten in Roeselare, Leuven en Brussel. Volgend jaar zou het systeem volledig op punt staan.

© 2011 – StampMedia – Michaël Verest & Fernand Van Damme

take down
the paywall
steun ons nu!