De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vooreerst gefeliciteerd N-VA, CD&V, SP-A,PVDA, Open-VLD, GROEN, VB met jullie overwinningen!

Vooreerst gefeliciteerd N-VA, CD&V, SP-A,PVDA, Open-VLD, GROEN, VB met jullie overwinningen!

dinsdag 16 oktober 2018 20:21
Spread the love

Vooreerst gefeliciteerd N-VA met de overwinning, CD&V met de overwinning, SP-A met Jinnih Beels, PVDA met de overwinning, Open-VLD met de overwinning, VB met de overwinning en GROEN met de overwinning.

Het is voorbij, de volkskermis van de democratie heeft gezegevierd. Draaie maar, draaie maar, altijd prijs roept de kermisman tot het volk en zie, iedereen wint, iedereen blij.

In Ninove haalt Forza Flandria slechts 40% van de stemmen.

De rest van de Ninovieters haalt 60%.

Laat mij dus maar beginnen met het goede nieuws bij gebrek aan ander. In Ninove haalt Forza Flandria slecht 40% van de stemmen, de rest van de inwoners 60%. Gelukkig niet omgekeerd is dus het goede nieuws. Gezamenlijk zongen de feestvierende supporters met de armen strak gestikulerend ‘zie ginds komt de stoomboot’ van de Spaanse kindervriend Sint-Maarten en wijlen zwarte Piet. Wie durft beweren dat hier de Hitlergroet gebracht werd zal bovendien door Tom Van Grieken, niet echt een naam voor een Belanger maar nog altijd beter dan Tom Van Turken zegt hij zelf, eigenhandig worden aangeklaagd bij de politie op verdenking van jazeker, fake news.

 Met extremen wil Gwendolyn Rutten niet in coalitie,

Maar ook Gwendolyn Rutten en haar Open-VLD hebben gewonnen. Bij Open-VLD kan je zelfs al een sjerp winnen nog voor je aan het rad gedraaid hebt. Voor een sjerp zouden ze zelfs de democratie even aan de kant zetten om deze vervolgens in te ruilen voor een geleide democratie kortweg een neoliberale samenleving genoemd en gisteren nog in het lijsttrekkersdebat herkenbaar aan het gewauwel van de voorzitster. De democratie een beetje aan de kant schuiven (nudging) daar hebben ze bij rechts een handje van weg. Toen wijlen 0l’ Maggie, Margaret Thatcher haar kaars uitblies noemde Gwendolyn haar ‘een grote madam’. Die grote madam had destijds Augusto Pinochet uitgenodigd en zelfs uit de handen van het gerecht gehouden. Pinochet was de man die het van de CIA mocht overnemen toen deze laatste president Allende van Chili (1973) had omgebracht. Enkele duizenden moorden zijn tijdens zijn bewind gepleegd om het regime in stand te houden. Niet allemaal door hemzelf natuurlijk.

Gwendolyn Rutten zal nooit met PVDA een coalitie vormen zegt ze verder nog omdat deze, om maar iets te zeggen, het regime in Venezuela steunen. En bovendien, niet onbelangrijk, het zijn communisten, en dat doet het zelfs na al die jaren nog altijd goed als afschrikkingsmiddel bij de burger die omwille van diverse eigen ellende niet altijd de tijd vind om zich te informeren. Bij de rijken dan weer omdat het hun overschotten die ze her en der verborgen houden zou doen verdampen als sneeuw voor de zon.

Met extremen wil Bart De Wever niet in coalitie.

Dat brengt mij uiteraard naadloos bij N-VA want onze eigenste minister van Financiën Johan Van Overtveldt bleek naar eigen zeggen een goede vriend te zijn van Milton Friedman. Milton Friedman was de econoom die na diezelfde staatsgreep in Chili het economisch beleid vorm zou geven door er koudweg het ‘neoliberalisme’ te implementeren. Hierop hadden hij en zijn Chicago boys jarenlang gestudeerd en nu kwam het moment om het ook toe te passen. Ook naar eigen zeggen was hij daar om het land uit het economische moeras te halen dat die communistische en democratisch verkozen president Allende had achtergelaten. Met de staatsgreep zelf had hij niets te maken verklaarde hij. Begrijpelijk want staatsgrepen en economie dat heeft nu eens niets met mekaar te maken.

Bart De Wever zal nooit met PVDA een coalitie vormen zegt hij omdat ze, om maar iets te zeggen, het regime in Venezuela steunen. En bovendien, niet onbelangrijk, het zijn communisten, en dat doet het zelfs na al die jaren nog altijd goed als afschrikkingsmiddel bij de burger die omwille van diverse eigen ellende niet altijd de tijd vind om zich te informeren. Bij de rijken dan weer omdat het hun overschotten die ze her en der verborgen houden zou doen verdampen als sneeuw voor de zon.

PVDA wil dan weer met iedereen coalitiegesprekken aangaan behalve met extreem dom.

Dat brengt mij natuurlijk naadloos bij PVDA die ook gewonnen heeft. PVDA heeft al een paar keer gewonnen maar altijd met kleine beetjes tegelijk. Ook deze keer is het druppelsgewijs in Vlaanderen en met plensbuien in Wallonië. PVDA heeft ook al een paar keer herhaald dat ze het regime zoals het vandaag door Maduro wordt aangepakt niet je dat vinden maar de media verkiest daar toch weinig gehoor aan te geven. Het woord communisme bekt zo goed. Bovendien is Yvan De Vadder ook niet echt een hulpje wat dat betreft. Het klopt uiteraard dat Chavez, de vorige president, die bovendien Latijns-Amerika weer op de kaart wilde zetten en het Charisma van een Fidel Castro had, het een stuk beter deed. In deze landen moet je immers altijd rekening houden met handelsblokkeringen door het imperialistische westen waardoor het toch iets moeilijker paddestoelen schieten is. PVDA heeft er wat mij betreft ook niet echt een rooie zondag van gemaakt. Nochtans kan je hier nog moeilijk van extreme standpunten spreken. Armoede bestrijden, betaalbaar wonen, extreme rijkdom bestrijden, nou moe… . Mijn buikgevoel zegt mij dat het aan de marketing ligt. Het oubollige rood en geel op aftandse affiches heeft het als je ’t mij vraagt wel een beetje gehad. Ook het ludieke spreekt mijns inziens niet echt meer aan. De rode neus actie daarentegen was dan weer wel een leuke zet. Weg met die handel dus en gaan voor een krachtdadiger geloofwaardiger look. PVDA laat bovendien weten met iedereen coalitiegesprekken te willen aangaan behalve met extreem dom.

Monica De Coninck en Bruno Tobback hebben, excuse moi le mot, het socialisme verneukt maar Jinnih Beels doet het schitterend.

Terwijl we het nu toch over de rooie rakkers hebben, de socialisten zijn de enige die het niet echt goed hebben gedaan en Jinnih Beels is de enige die dat ook met evenveel woorden toegeeft. Nochtans heeft zij het persoonlijk uitstekend gedaan vind ik. Wie op de haar geboden korte tijd nog deze score kan neerzetten heeft meer in zich maar nog steeds durft men de waarheid niet onder ogen te zien. Om een echt vernieuwend socialisme uit de grond te stampen moeten de slippendragers van het neoliberalisme eruit. Wanneer Monica De Coninck in het parlement de armoede verdedigd komt dat niet meer geloofwaardig over. Samen met Bruno Tobback heeft ze, excuse-moi le mot, het socialisme verneukt. Het collectief socialisme is daar trouwens 40 jaar geleden al mee begonnen. Geen arbeider die nog zijn snede brood wil halen bij de rode coöperatieve. Boos zijn ze, en terecht! Foert zeggen ze wat ons weer naadloos bij de foertpartij brengt.

Tom Van Grieken heeft badges laten maken met de slogan ‘ik ben één van ons’. Kwestie van mekaar te herkennen.

Het Vlaams Belang geeft met de slogan ‘eerst onze mensen’ een stem aan de socialistische arbeiders. Niet dat deze laatsten daar beter van worden maar dat zal de eersten natuurlijk worst wezen. Om dit te benadrukken heeft Tom Van Grieken, nog altijd beter dan Tom Van Turken naar eigen zeggen badges laten maken met ‘Ik ben één van ons’, kwestie van mekaar te herkennen. Het moest er maar eens ene zijn van een ander.

Groen moet het hebben van rampen tampen.

Groen moet het dan weer hebben van het rampen tampen. Telkens er een ramp dreigt stijgt de partij in aanzien. Dioxine, slechte lucht. Als Bart De Wever straks een verzuurde scheet laat en hiermee enkele cruciale kruispunten van Antwerpen lam legt waardoor het aantal verkeersdoden weer in stijgende lijn zit zal groen nog veel verder groeien. De verwachte groene zondag is er ook maandag of dinsdag niet gekomen maar het resultaat mag er zijn. Bovendien hebben ze onderhandelingsmarge in Antwerpen. Benieuwd wat dat gaat worden.

Enerzijds, anderzijds.

En de Tjeven dan zal je zeggen? Wel, enerzijds, anderzijds, veel meer valt daar niet over te zeggen. En het landschap kleurt nog steeds oranje op de parking.

take down
the paywall
steun ons nu!