De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Voor een Sociaal Europa…
Tijdingen oostende -

Voor een Sociaal Europa…

woensdag 22 juni 2011 13:49
Spread the love

De vakbonden hebben in Luxemburg betoogd voor een (meer) sociaal Europa (21 juni 2011).

De Europese regeringen worden steeds meer neoliberaal of erger. De Europese Commissie is vooral neoliberaal. Dat zien wij vooral aan de aanpak van de Griekse crisis. Je kunt niet blijven de gewone werkende burgers doen betalen voor de hebzucht van de leidende standen en de banken. Dat het IMF een strak neoliberale instelling is, hoeft geen betoog.

Maar ook bij ons in Vlaanderen is de neoliberale macht aan het groeien. Niet alleen door Open VLD en de rechtervleugel van de CD&V. Maar afschrikwekkend door de N-VA met het Vlaamse alibi maar het onduldbare neoliberale verraad van de Vlaamse Emancipatie. Zouden Vlamingen zo weinig bewust zijn van de verloochening van de Vlaamse Emancipatie door het neoliberale programma van de N-VA?

Wij vrezen de overdonderende aanneming van het neoliberalisme in Vlaanderen. We mogen ons bewust worden van de gevaren naar ons allen, van het neoliberale politieke programma. Het is een gevaarlijke mythe zonder verband met de werkelijkheid…

take down
the paywall
steun ons nu!