De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Volgens de oppositie heeft het Modi-model gefaald

Volgens de oppositie heeft het Modi-model gefaald

vrijdag 11 augustus 2023 03:04
Spread the love

Volgens Auteur Arundhati Roy heeft het politieke beleid van Modi gefaald op de moment dat er clashes ontstaan tussen geloofsgroepen. Zoals we nu zien in Hayarana en Manipur. Volgens haar is enkel het beleid hiervoor verantwoordelijk omdat moslim en andere geloven moeten vechten voor te overleving tegen de alleen heerschappij van de dominante Hindu’s.

Volgens bepaalde Hindu beleidsmakers kan iedereen zich bekeren tot het Hinduisme, daarmee dat zij een vrije godsdienst zijn die aan de macht is gekomen en zij zijn de grootste en in een systeem van ‘de biggest takes it all’ is dit natuurlijk een winnaar.

Hierdoor krijgen de minderheden natuurlijk een zware opdracht bekeren of dissidentie. Dit is zo geïnternaliseerd door de Hindu’s dat dit leidt tot hevige schermutselingen. Mensen worden door mannen met oranje sjaaltjes uit de auto getrokken of de politie neemt partij of vrouwen worden verkracht en moeten naakt rondlopen.

Wat er nu aan het gebeuren is is ongezien in India. En het lijkt er met de met de verkiezingen niet van uit te gaan dat het beter wordt. Modi die zelf niet bewust is van zijn daden, zal moeten vaststellen dat de enige manier om vast te houden aan de macht nog altijd de dominantie van de Hindu’s is in India.

De oppositie leiders stellen het model van Kerala voor om schermutselingen te verminderen, daar leven moslims en Hindu’s vrediger, veiliger en dichter op elkaar. In Kerala zijn er veel minder problemen. De vraag is wat de golfstaten gaan doen omdat zij veel arme of intelligensia Indiërs herberger. Toch staat vast dat er al bekeringsijvers is geweest bv om de dalits (laagste) te emanciperen werden zij mogelijk bekeerd tot de Islam.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!