De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vlaamse musical awards uitgereikt !

woensdag 9 november 2011 00:15
Spread the love

Gisterenavond vond de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen plaats in Capitole Gent.
Musical van Vlaanderen vzw vindt de Musicalprijzen belangrijk en zette daarom de schouders onder de organisatie van deze uitreiking. Het werd een gezellige avond met mooie herinneringen aan de producties van vorig seizoen

De twaalf Musicalprijzen werden verdeeld onder de verschillende musicals die vorig seizoen in Vlaanderen op de planken stonden. De musicals Oliver! en Spamalot gingen elk met drie prijzen lopen. Oliver! heeft de Radio 2 Publieksprijs in de wacht gesleept en Hilde Norga kreeg voor haar rol van Nancy de musicalprijs voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Het ensemble van Oliver! werd bekroond als Beste Ensemble en de vele kinderen die avond na avond vol overtuiging in Oliver! speelden, kregen een speciale vermelding van de jury.

De prijs voor Beste Regie ging naar Stany Crets voor Spamalot en twee van zijn acteurs, Nordin De Moor en Jonas Van Geel, kregen respectievelijk de prijzen voor Beste Mannelijke Bijrol en Aanstormend Talent.

De Nederlandse musical Toon, over Toon Hermans, was de verrassende winnaar van de Prijs voor de Beste Musical en Alex Klaasen kreeg voor zijn vertolking van Toon de prijs voor de Beste Mannelijke Hoofdrol.

Voor het 3D – decor van de musical Alice in Wonderland kregen Piet De Koninck en Stefaan Haudenhuyse de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Creatieve Prestatie. Goele De Raedt, die momenteel in Berlijn in de Duitse versie van Dans der Vampieren speelt, kreeg voor diezelfde rol een Vlaamse Musicalprijs voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Voor het libretto en de muziek van Een leven zonder jou, mocht Rory Six de Prijs voor Beste Inhoudelijke Prestatie in ontvangst nemen. Er was ook een speciale Musicalprijs voor de Beste Amateurmusical en die ging naar Compagnie Mithe vzw (Leuven) voor hun enscenering van de Sondheim-musical Company.

take down
the paywall
steun ons nu!