De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vlaamse boekhandels brengen de Roze Plank: boeken voor holebi’s.

Vlaamse boekhandels brengen de Roze Plank: boeken voor holebi’s.

zaterdag 16 juni 2012 13:12
Spread the love

De Roze Plank, de herkenbare boekenplank voor de holebi-lezer.

Vanaf 23 juni zal in een aantal Vlaamse boekhandels een Roze Plank te vinden zijn. Op deze boekenplank vind je romans, non-fictie, strips, poëzie, kinderboeken… met holebi’s in de hoofdrol. De actie is een initiatief van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen en holebi-uitgeverij ’t Verschil. Boekendistributeur Epo ondersteunt.

Voor hetero’s, sinds hun jeugd overspoeld met boeken, films en rolmodellen waarmee zij zichzelf kunnen identificeren, is het vaak een moeilijke denkoefening zich voor te stellen waarom een aparte leesplank voor holebi’s en transgenders wenselijk is. Het holebi-boek kan door iedereen gelezen worden, maar het mag best wat vindbaarder volgens de organisatoren. De plank zal niet zo flamboyant zijn als de Gay Pride, het is gewoon een rijtje boeken. Maar we zijn er trots op hoe divers dat rijtje is.

De lancering van De Roze Plank vindt plaats op 23 juni om 14u in Boekhandel Het Voorwoord, Noordstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg. Isabel van Ewijk (de amoureuze thriller Verpand) en Jan Vander Laenen (o.m. De huisknecht en andere scabreuze vertellingen) lezen voor, en Leen Van Hulst signeert haar graphic novel Melk en sneeuw. De Roze Plank eist een plaats op in de boekhandel. Is dat nodig? Het is meer dan nodig! Kom op zaterdag 23 juni om 14u naar Het Voorwoord in Heist-op-den-Berg en we leggen uit waarom.

www.holebi.info/

take down
the paywall
steun ons nu!