De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oproep van Europese Jonge Klimaatactivisten. FightFor1Point5

Visueel gave video van jonge Europese klimaatactivisten inspireert en charmeert mij

zaterdag 12 december 2020 22:45
Spread the love

 

Deze gedramatiseerde, beeldrijke oproep heb ik graag bekeken. (Link naar YouTube van Youth For Climate zie infra).

Het is prachtige video met indrukwekkende declamatie door Anuna De Wever, Greta Thunberg, Louisa Neubauer (D), Adélaïde Charlier (B) en anderen.

Bovenal ben ik onder de indruk van het diepzinnige begrip dat deze jongeren uitstralen voor het intussen niet meer onbekende gevaar voor onze wereldgemeenschap, ons Biosfeer-netwerk en onze veilige toekomst!

 

Laat ons de oproep ter harte nemen en onze gewoonten, maximes, gesprekken en denken, schrijven en sentimenten aanpassen. Dit is een kwestie van het hoogste belang.

 

Ieder die met enige reserve in het leven staat, grijp de kans mee de Transitie te realiseren en te promoten. Als wij dit doen met fitheid en creativiteit, kunnen de resultaten er over enige tijd staan. Sommige verbeteringen zien we vandaag al, overduidelijk. De strijd tegen dit gevaar dat iedereen bedreigt, kan veel dynamiek, veel enthousiasme scheppen.

 

De aanpassing van ons denken en doen, ons streven en de arbeid die wij leveren, kan zowel in centen, beroepsposities als in rijkdom van innerlijk leven een groot divident & een mooie winst opleveren! Maak mee van de grootste crisis sinds D-Day een Kans! Een kans op beter en rijker leven.

 

https://fb.watch/2kY5tezGPT/

 

 

Ik was persoonlijk bij de actie van 11.12.2020 aanwezig die Youth4Climate heeft gehouden op de bekende mooie, symbolisch geladen plek in hartje Brussel: het Atomium. Dit symbool van het IJzeratoom, op zijn beurt zinnebeeld van de kracht en het leefcomfort dat de Wetenschap en de Technologie de mens volop leek te beloven tijdens de Wereldexpo te Brussel van 1958. Intussen zijn de weldaden vergezeld geraakt van vele en niet meer onbetekenende nadelen en gevaarlijke schade aan de niet-menselijke en niet-technische grond van het bestaan van mens, beest, bloem en boom. Bijschaven en bijsturen zijn de boodschap. Dat kan een kind zien, inderdaad. Kinderen, die ruimtereizigers naar het geluk, van wie de blik soms verrassend helder is, van wie de stem soms beter lijkt te vertolken wat de aarde, de planeet denkt en ervaart dan de daden en woorden van vooraanstaande mensen.

Bijgaande foto’s maken hopelijk iets voelbaar van de lichtjes wonderlijke sfeer tijdens deze acties van Youth For Climate; en van de dynamiek en betrokkenheid van deze vrouwen en mannen van morgen bij het heil van de mensengemeenschap. Een betrokkenheid die is gevoed door beter begrip van de planetaire en biologische contexten van elke intellectuele, politieke en economische activiteit.

 

“Zolang er Jongeren zijn

Is er

Hoop”

Visioen van heil dankzij inzet van onbaatzuchtige jongeren

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!