De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Virtuele Persoonlijke Assistent (VPA) in nieuwe iPhone 5 zal de manier waarop we informatie zoeken revolutioneren’
IPhone5, Siri, Virtual personal assistant, Tim Cook -

‘Virtuele Persoonlijke Assistent (VPA) in nieuwe iPhone 5 zal de manier waarop we informatie zoeken revolutioneren’

dinsdag 4 oktober 2011 10:31
Spread the love

Het Amerikaanse techconcern Apple presenteert vandaag zijn allernieuwste iPhone 5. Daarin zit een stuk software dat een ware grondverschuiving kan veroorzaken, aldus Norman Winarksy, de medestichter en bestuurder van Siri, een bedrijf dat vorig jaar voor 200 miljoen dollar door Apple werd gekocht.

De iPhone 5 zal een spraakgestuurde ‘Assistent’ bevatten, zei Winarsky tegenover het webmagazine 9 to 5 Mac.  Voor het eerst zal Apple artificiële intelligentie naar de massa brengen: ‘Vergis je niet: Apple dat artificiële intelligentie naar de massa brengt onder de vorm van een Virtuele Persoonlijke Assistent (VPA) is een grondverschuivend evenement. Ik zou zelfs durven zeggen een wereldveranderend evenement’.

‘VPA’s vormen het volgende generatie interactieparadigma voor het internet. In het huidige paradigma volgen we de links die zoekresultaten ons bieden. Met een VPA, interacteren we via een gesprek. We vertellen de VPA wat we willen doen, waarna die verschillende diensten en informatiebronnen raadpleegt om ons de gewenste antwoorden te bieden. Net als een echte assistent is een VPA iets persoonlijks: hij baseert zijn antwoorden op de voorkeuren van een individu en raadpleegt de recente geschiedenis van dat individu om specifieke vragen te beantwoorden. De antwoorden van de VPA worden preciezer naarmate hij meer wordt gebruikt.’

De iPhone 5 wordt aan het publiek voorgesteld door kersvers Apple-CEO Tim Cook. Maar volgens persbureau Reuters zal ook Steve Jobs tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone op het podium verschijnen. Hij zou dat doen om aandeelhouders gerust te stellen over zijn rol bij Apple.

http://9to5mac.com/2011/10/03/co-founder-of-siri-assistant-is-a-world-changing-event-interview/

http://finance.yahoo.com/news/Tim-Cooks-time-to-shine-with-rb-2645727867.html?x=0&.v=3

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!