De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vier partijenconferentie met PVDA-PTB in Münster op 1-2/04/2017

Vier partijenconferentie met PVDA-PTB in Münster op 1-2/04/2017

zaterdag 15 april 2017 13:22
Spread the love

Elk jaar doen we verslag van de vier-partijenconferentie van de communistische partijen van Duitsland, Nederland, Luxemburg en België die op 1 en 2 april 2017 doorging in Münster en altijd gepaard gaat met een betoging.

De PVDA-PTB trekt mee de kop van de betoging met een sprekende affiche tegen de imperialistische oorlog. Voor het eerst was de communistische partij van Zwitserland als waarnemer aanwezig.

Het thema was ditmaal de morele en economische crisis in Europa die zich ondermeer concretiseert in de vraag hoe om te gaan met vluchtelingen en de onderscheiden economische ontwikkeling in Europa. Ook de bewapening en de oorlog kwamen aan de orde.

Voor een verslag met de referaten van de deelnemers, ook van de PTB-PVDA is het altijd teruggrijpen naar de buitenlandse communistische media, zie het verslag in Unsere Zeit van de DKP van 14/04/2017, zie http://www.unsere-zeit.de/de/4915/internationale_politik/5265/Wer-beherrscht-die-EU.htm

take down
the paywall
steun ons nu!