De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Verzekeringsexperts: ‘Pukkelpopramp gevolg van illegaal downloaden muziek’
Pukkelpop, Ramp, Verzekeraars, Experts -

Verzekeringsexperts: ‘Pukkelpopramp gevolg van illegaal downloaden muziek’

vrijdag 16 september 2011 11:25
Spread the love

De ramp op Pukkelpop die op 18 augustus ll. in Kiewit 5 menselijke slachtoffers eiste en 70 zwaargewonden maakte was misschien niet het gevolg van een storm, maar wel van het illegaal downloaden van muziek. Tot deze wat vreemde conclusie komen een aantal experts van verzekeringsmaatschappijen in het Franse weekblad Le Figaro Magazine, na een aantal gelijkaardige gebeurtenissen:

‘Megaconcerten zijn levensbelangrijk geworden voor muziekgroepen, die nog amper platen verkopen. Dat soort concerten wordt op gigantische podia georganiseerd, die overbelast worden met licht- en video-apparatuur. De regen en de wind richten niet meer schade aan dan vroeger, maar wanneer die valt, is er veel meer schade dan vroeger,’ staat er te lezen.

Zelfs indien deze bevindingen hen werden ingefluisterd door de muziekindustrie, is het de plicht van verzekeringsmaatschappijen er op toe te zien dat alles volgens de regels verloopt, schrijft het Franse webmagazine Numerama in een reactie. Kunnen ze dat niet dan moeten ze deze evenementen verbieden.

‘Indien er echt schuldigen moeten worden gezocht, dan liefst bij de organisatie en hun verzekeraars, eerder dan bij het publiek dat zijn inkomtickets duur betaalt en denkt daarmee ook voor een stuk veiligheid te betalen.

Indien de veiligheid niet kan worden gegarandeerd, dan zijn de tickets ofwel te goedkoop, waaraan mag worden getwijfeld, ofwel is de verdeling van de inkomsten tussen de organisatie en de artiesten onevenwichtig en wordt ingeboet op de kwaliteit van de infrastructuur.’

http://twitpic.com/6l5ap2

http://www.numerama.com/magazine/19823-les-morts-de-pukkelpop-la-faute-aux-pirates-bien-sur.html

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!