De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vertraging

Vertraging

vrijdag 1 juli 2011 16:32
Spread the love

Iets later dan gepland, kwamen we rond zessen aan in de luchthaven. De filles op het viaduct, en die in de tunnel van de Hallepoort, hadden het tijdschema volledig genekt.

Eenmaal aangekomen in de luchthaven wachtte ons nog iets minder leuk nieuws.

Het rumoer aan de incheckbalie begon aan te zwellen, en de spanning liep voelbaar op. Royal Air Maroc, zo werd ons verteld, kon ons niet op onze bestemming brengen of toch niet voor vandaag. Het vliegtuig waar wij op moesten zitten, steeg niet op omwille van een technisch defect.

Al snel werd het duidelijk dat we nog een nachtje op belgische bodem zouden doorbrengen. Onze overnachting in het Holiday Inn hotel werdt ons gratis aangeboden, ter compensatie van de gemiste vlucht. Maar er was meer nodig dan dat om deze misnoegde groep reizigers te bedaren.

Een nieuwe heenvlucht werd geboekt (op kosten van RAM), de verblijfsdagen te casablanca evenwel (op kosten van RAM),…na een kort etentje in het Charlinton Hotel (alweer kosten van RAM…), waar een paar van onze tieners direct een poging waagden een reputatie op te bouwen, namen we onze shuttle naar onze welverdiende nachtrust.

Hopelijk wordt dit nog een rustige nacht. enkele al flink op de proef gestelde zenuwen zouden een extra portie stress waarschijnlijk slecht kunnen verwerken.

Door: Jan Everaert

01 jul, 2011 Voorbereidingen
 

Nog twee uur en een half voor vertrek, het begint erom te spannen. alles is voorbereid, de zakken zijn gepakt. Een goede vijftien killo aan kledij, handdoeken en ander medisch materiaal. allemaal samengepakt in een rugzak. Nog een zak, deze keer gevuld met circusmateriaal, spankoord, en nog meer van dat moois. Nog niet zo vol, maar daar komt straks nog wel verandering in…

Door Jan Everaert

take down
the paywall
steun ons nu!