De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vermiste Egyptische Googlemanager duikt op in beeldverslag Sky News
Midden-oosten, Google, Noord-Afrika, Wael Ghonim, Internetzoekmachine, Sky News, Duncan Sharp, Politieagenten in burger -

Vermiste Egyptische Googlemanager duikt op in beeldverslag Sky News

woensdag 2 februari 2011 11:15
Spread the love

Wael Ghonim, de verantwoordelijke voor de marketingactiviteiten van internetzoekmachine Google in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, die sinds vorige week vermist wordt, is opgemerkt in een beeldverslag van de Britse zender Sky News. Google zelf heeft de verdwijning van Ghonim nu bevestigd, met een oproep om informatie.

“A Googler, Wael Ghonim, is missing in Egypt. He has not been seen since late Thursday evening [last week] in central Cairo. The safety of our employees is very important to Google, so if anyone has any information please call the following U.K. number: 44 20 7031 3008.”

Sinds vrijdagavond zes uur heeft niemand meer van Ghonim gehoord.
Op de beelden is vanaf minuut 1.09 te zien hoe Ghonim wordt weggeleid door een aantal politiemannen in burger. Verder is er geen informatie over zijn lot.

Op Twitter uitte Ghonim vorige week nog zijn solidariteit met de betogers, die nu al dagenlang het regime van president Mubarak trachten omver te werpen. Op woensdag schreef hij dat hij, ondanks het protest van vrienden en familie het hem afraden, toch zal gaan betogen: ‘Een regering die bang is van Facebook en Twitter moet Farmville regeren, niet Egypte’.

Op vrijdag verscheen zijn laatste tweet: ‘Ben zeer bezorgd omdat de regering voor morgen een oorlogsmisdaad tegen het volk lijkt te beramen. We zijn allen bereid om te sterven’.

Zie beeldverslag van zes dagen geleden op de Britse zender  Sky News  :

http://vimeo.com/19255226

Bron : Express.be /  Britse zender Sky News / Google

take down
the paywall
steun ons nu!