De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Verlovingsringen uit de Art Deco periode

Verlovingsringen uit de Art Deco periode

woensdag 7 december 2016 15:52
Spread the love

De jaren ’20 en ’30 werden gedomineerd door een meer geometrische stijlstroming, namelijk de Art Deco. Vrouwen van toen hielden niet meer van diamanten tiara’s en andere statement juwelen. Diamanten diademen, lange halskettingen, etc., in combinatie met vrolijke jurkjes met franjes, bepaalden het toenmalig modebeeld. Een decadente tijd die overliep van tijdloze elegantie, glamour en abstracte vormen.

Tegenwoordig is er weer meer vraag naar verlovingsringen uit deze Art Deco periode. Ze zijn echter niet zo gemakkelijk op de kop te tikken. Vaak ligt de prijs vrij hoog. Ze hebben steeds geometrische vormen. Dit wordt dan ook beschouwd als hét kenmerk van deze stijlbeweging. Baguettes lenen zich perfect, maar ook de smaragd gesneden diamant is geschikt. Hierbij is het belangrijk om te weten dat rechthoekige vormen niet zo’n uitgesproken schittering hebben, zoals dat wel het geval is bij bijvoorbeeld een briljant. Ook deze ronde diamant was toen trouwens erg populair, al is deze niet te vergelijken met de huidige moderne variant.

Meestal zitten er in Art Deco verlovingsringen ook gekleurde diamanten en/of edelstenen verwerkt. Vaak worden er meerdere (contrasterende) kleuren gecombineerd. Maar natuurlijk zien we ook veel witte of kleurloze diamanten. De decadente Art Deco periode stond bekend voor een overvloed aan diamanten, allemaal even mooi in een witgouden of platina zetting.

take down
the paywall
steun ons nu!