De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

VERKIEZING MISS BELGIE 2018

VERKIEZING MISS BELGIE 2018

maandag 15 januari 2018 13:43
Spread the love

VERKIEZING MISS BELGIË 2018

Er dient niet over gediscussieerd te worden dat de berichten op twitter naar de nieuwe Miss België toe, een jonge vrouw met Filipijnse roots, hier geboren en staatsburger zoals elkeen, schandelijk degoutant zijn en van een zeer laag niveau.

Het zegt vooral veel over de schrijvers er van. Ik vraag me af waarom deze mensen die aandacht krijgen in het nieuws. Meteen worden hun shitboodschappen over gans Vlaanderen nog eens bekend gemaakt.

Ik vind echter in deze de reactie van UNIA niet correct door te stellen – en ik citeer letterlijk -“ de verkiezing van Angeline bewijst dat de meeste mensen diversiteit omarmen.”

Sorry, maar bij mijn weten oordeelt een aantal mannen, gezeten op een rij voor het podium, over het resultaat bij deze vleeskeuring. Ik heb geen weet van vrouwen in de jury en vind dat ook nergens terug.

Maar waar het om gaat is dat een aantal juryleden beslissen wie Miss België wordt en dus slaat het nergens op dat dit bewijst dat de meeste Belgen diversiteit omarmen.

Ik vind dat UNIA zonder enige peiling daarover, zichzelf en de bevolking wat wijsmaakt en dat iedereen met een beetje verstand toch hoort dat deze redenering geen steek houdt.

Het zou een goede zaak zijn als die omarming er massaal “is”, (en wel wanneer de “omarmden tonen dat ze het waard zijn omarmd te worden), “ maar “is” dit echt zo?

Misschien is het zinvol daar eens een landelijke enquete over te houden om een beeld te krijgen van de realiteit.

Op basis daarvan kan dan mogelijk aan “heropvoeding” gedaan worden bij degene die het menselijk gen dat verantwoordelijk is voor “fatsoen” en “respect voor wie het verdient”, niet of niet meer bezitten.

Bart De Wever deed het dan weer goed in zijn reactie.

Blijft natuurlijk de vraag of zo’n wedstrijd op zich niet een beetje achterlijk is omdat het over “mooi” gaat en niet over inhoud, ook al lijkt men er ook op toe te zien dat de verkozen miss fatsoenlijk kan redeneren en praten en als ze dan nog impressionante studies doet zoals die van “piloot” dan is dan een zeer mooie meenemer.

Bert Degrauwe

take down
the paywall
steun ons nu!