De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

verkeersslachtoffers : vermijdbaar te veel.
Behoorlijk bestuur -

verkeersslachtoffers : vermijdbaar te veel.

maandag 14 oktober 2013 15:48
Spread the love

Het kan nuttig zijn eerst mijn ‘profiel’ te bekijken.  Ik stel voor dat de lezer ingaat op volgend kort gedachten-experiment.

U bent volksvertegenwoordiger en er ligt een wetsvoorstel voor.  Samengevat :  er  komt een totale pakkans voor wie te snel rijdt.  Met bijhorende boete enz.

Hoe weegt u, als individueel volksvertegenwoordiger, af tussen :

– recht op privacy

– in % veel minder verkeersslachtoffers

Indien zou gestemd worden

zonder invloed van de partij;

zonder invloed van de te verwachten sterke autolobbying; 

zonder tegenstrijdigheid van belangen;  

en zonder nog zulke beslissingsredenen;

kortom, onder sterk gecontroleerde en gekende regels van “behoorlijk bestuur” ken ik vooraf de uitslag van de stemming.  Want ze is duidelijk in het belang van zeer velen in de breedte van de bevolking.

En toch beslissen de poliekers al tien jaar geen wetsvoorstel in te dienen.  Ik weet wat gaande is omtrent de “totale pakkans” en ken de feiten.  Op Vlaams, Belgisch en  Europees gebied.

De politiek vindt dat moeilijk en verschuift ‘ad calendas’.  Beoordeel.  Hoe komt dat, de meeste politici zijn geschikte mensen.

Nochthans staat overal snelheidsmanagement al meer dan 10 jaar hoog op de verkeersveiligheidsagenda.  Ook Europa is daar stek mee bezig

Zo zijn er veel wetten die er niet van komen of die niet goed zijn omdat de westerse besturen zo  onbehoorlijk werken..  Zoveel dat een bepaalde revolutie niet lang meer op zich zal laten wachten.  De mensen kunnen dat nu zelf zien.

Ter info : ik doe hier al bijna twee maanden mee.  Ik leer nog dagelijks bij over de werking van deze site.  Ik maakte reeds een tiental blogs.  De meeste zijn te vinden onder de knop “alle blogs” onder “blogs…”.

take down
the paywall
steun ons nu!