De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

VERHALEN – Moord en maffia in Gent

VERHALEN – Moord en maffia in Gent

vrijdag 17 augustus 2018 08:26
Spread the love
Thriller KOPIEKAT

Een dubbele moord in de Vinderhoutse bossen brengt de bal aan het ollen. e verdenking van betrokkenheid valt op een Gentse ondernemersfamilie. De pater familias staat aan het hoofd van een bouwonderneming, maar heeft daarnaast nog dubieuze handelsrelaties in Italië. Eén van zijn zonen baat een nachtclub uit. 

In die Vinderhoutse bossen wordt op hetzelfde ogenblik een vermoord meisje en een vermoorde man gevonden. Het meisje was kotstudente, maar had ook een “studentenjob” in de nachtclub. Zo ontdekken de Gentse speurders.

Niet enkel werd het meisje vermoord. Ze werd bovendien ook nog eens genitaal verminkt. De wijze waarop dit gebeurde, verwijst naar een andere, oude en onopgeloste, moordzaak.
Even later gebeurt een gelijkaardige moord. Is er sprake van een copy cat? Dit is meteen ook de titel van de roman: ‘KOPIEKAT‘. Met als ondertitel: ‘Fraude en moord in Gent‘. Deze thriller verscheen eerder dit jaar. 

Het hoofdpersonage is een mannelijke freelance journalist; zijn vrouwelijke partner is hoofdinspecteur bij de Gentse Recherche. Beiden verrichten een onderzoek op hun manier en ontdekken dat fraude en moord elkaar doorkruisen.Bert Bergs – Robert Vandenberghe

Auteur Bert Bergs heet in werkelijkheid Robert Vandenberghe. Na een loopbaan als wetenschappelijk vorser in de Natuurkunde en hoogleraar aan Ugent, zet hij zich in 2012 aan het schrijven. ‘KOPIEKAT’ verscheen enkele maanden geleden en is zijn zesde boek. Meest recent publiceerde hij ook de thrillers ‘Coke in voorraad’ en ’30 dagen’.

 

Lukas De Vos schreef in Knack over ’30 dagen’: “Hij heeft de kracht van het vertellen, de snedigheid van een scenarist en de rationaliteit van een wetenschapper.” Andere recensenten hebben het over een goede verhaalstijl en uitgebalanceerde verhalen.

Te koop (€20) in FNAC, Veldstraat. De Standaard Boekhandel, Kouter en Sint-Baafsplein. Boekhandel Sydney, Zwijnaardsesteenweg. Nu ook beschikbaar in de Stadsbibliotheek van Gent. Thriller ‘Brussels Calling’ – Frank Depreitere

Lees in het Archief van persblog.be over de roman/thriller ‘Brussels Calling’ met als onderwerp: het bedrijfsleven en de pers in de maffiose jaren ’90. Het verhaal speelt zich af in Brussel, Gent en Brugge.

Bestellen (€25) kan bij de auteur: frankdepreitere@gmail.com 

De roman ‘Brussels Calling’ is beschikbaar in de Stadsbibliotheek van Gent.
 

persblog.be – Verhalen uit en over Gent

take down
the paywall
steun ons nu!