De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

vergroot uw bewustzijn, vertelle het voort…
Geld, Imf, Zeitgeist, Maatschappij zonder schulden, Beweging, Venus project, Jacque Fresco, Zonder oorlog, Grondstoffen economie -

vergroot uw bewustzijn, vertelle het voort…

zaterdag 1 mei 2010 12:05
Spread the love

Wanneer je met een boodschap zit moet je die kunnen vertellen. Dit is één van de oplossingen, maar lees, onderzoek, en vertel het voort aan uw familie, vrienden, enz. Je bent echt niet de enige !

Op deze site toegekomen, eigenlijk 2000 of 3000 lezers te laat. Maar het is de critische verslaggeving die mijn interesse wist op te wekken. Ah, en de mensen kunnen ook zelf het nieuws aanleveren, tof denk ik dan, let’s do it!

Er loopt in de USA een oude ingenieur rond, zo’n 94 jaar nu, met ideeën over morgen. Maatschappelijk ingenieur, zoals hij zichzelf die titel toekent, en net als vele andere mensen in deze wereld hopen op een andere toekomst. Zijn project kreeg de naam Venus Project. Het project staat bol van ideeën en benaderingen van hoe het anders zou kunnen gaan.

In 2007 is bij toeval een film uitgekomen van een jonge artiest die beeld en klank wou combineren om een boodschap uit te brengen. Het is een kleine heisa geweest op het internet. Bij de tweede film wordt er meer aandacht gegeven aan ons economisch stelsel, en alle problemen die er uit voort komen.

Ondertussen zijn we weer een tijdje verder. Een hele beweging is op gang gekomen. Wereldwijd zijn er reeds verschillende meetings geweest. Je kan bij de pakken blijven zitten, of je kan er iets aan doen! Maar wat?

Begin met het bewust worden. Probeer het systeem zoals we het vandaag kennen ook een beetje te snappen. Wanneer je de linken volgt zal je overdonderd worden met publicaties en uiteenzettingen, ik geef jullie alvast 1 tip. Alvorens je de 2de film aanvat (Zeitgeist Addendum), bekijk even de uitleg van het filmpje dat ik hieronder aanhaal.

Awakening – Part 1 , Part 2 , Part 3 , Part 4 (alle 4 met ondertiteling)

take down
the paywall
steun ons nu!