De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Verdoof, maak hen handelbaar, en verdien er aan…

Verdoof, maak hen handelbaar, en verdien er aan…

donderdag 10 december 2015 07:48
Spread the love

‘Verdoof het gepeupel, zodat ze beter ‘handelbaar’ zijn, en verdien er daarenboven aan”, dat moet het nieuwe bijkomende mantra zijn van de financieel-economische wereldelite, waardoor men reeds jaren geleden, via financiële injecties in bepaalde universiteiten, onderzoekbureaus, en labo’s,  aandrong op studies die de traditionele tegenstand i.v.m. de verboden softdrugs, zowel bij overheid als bevolking, moest keren.Mede als gevolg daarvan gaat Canada als eerste G7-land de cannabisconsumptie legaliseren.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn voornemen om het recreatieve gebruik van cannabis in zijn land te legaliseren, op vrijdag 4 december jl. bevestigd. Dat staat te lezen in de regeringsverklaring die de regeringsleider aan David Johnston, de gouverneur-generaal en lokale vertegenwoordiger van koningin Elizabeth II, heeft overgemaakt.

Indien de wet, zoals verwacht, volgend jaar wordt goedgekeurd, zal Canada het eerste land van de G7  (de club die ‘s werelds 7 grootste economieën vertegenwoordigt) zijn dat deze beslissing neemt. In 2004 had de liberale regering van toenmalig premier Paul Martin cannabisgebruik al uit de strafwet willen halen, maar ze kwam toen op die beslissing terug nadat de VS druk hadden uitgeoefend omdat zulke wet de grenscontroles zou opvoeren en nefast zou zijn voor de handel tussen beide landen. Ondertussen hebben in de Verenigde Staten reeds 4 staten de consumptie en verkoop van cannabis gelegaliseerd, waardoor de positie van de Amerikaanse federale regering tegenover Softdrugs sterk verzwakt is.

Het ziet er dus naar uit dat diegenen die de werkelijke macht in deze wereld in handen hebben, en tot dusver enkel via illegale omwegen van de hard-drughandel gebruik maken om een deel van hun zo al immense miljardairskassa’s aan te vullen, nu ook de soft-drughandel gaan inpalmen.

Door dit op een legale wijze te doen, slaat de financiële wereldelite twee vliegen in één klap. Door legalisering wordt cannabis op termijn uiteraard ‘salonfähig’ en wordt bij uitbreiding de bevolking gevoeliger voor manipulatie en volgzaamheid.

Het feit dat ‘links’ die legalisering over het algemeen wel ziet zitten, is dan weer aardig meegenomen…

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!