De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Verborgen Sprookjes

Verborgen Sprookjes

dinsdag 26 juli 2011 13:51
Spread the love

Deze zomer laat Piazza dell’Arte jong en oud kennismaken met het verrassende karakter van kunst. Via sprookjes, spreuken en mythes komen verhalen terug tot leven.

 

Het zomers openluchtproject ‘Verborgen Sprookjes’ in het groendomein Pulhof in Wijnegem geeft kinderen de kans om hun eigen fantasie de vrije loop te laten gaan en zelf hun verhaal te vertellen. Jonge kunstenaars creëren op de locatie een artistiek parcours, gebaseerd op bekende sprookjes, waar kinderen vanaf zes jaar gedurende de zomermaanden interactief mee aan de slag kunnen.

Kasteel

De kunstwerken worden geïntegreerd doorheen het prachtig park van het groendomein en op de binnenplaats van het kasteel Pulhof. Kinderen en hun familie krijgen vervolgens de kans om op zoek te gaan naar deze ‘Verborgen Sprookjes’. Voor en tijdens de zoektocht worden ze gestimuleerd om hun eigen verhaal te maken aan de hand van tijdloze sprookjes en spreuken. Elke wandelzoektocht start op vaste tijdstippen in het Warmoezeniershuis, de villa van het groendomein Pulhof. De kinderen krijgen er een prachtig sprookje en alle uitleg over het parcours te horen. Na afloop van het parcours brengen de deelnemers hun eigen verhaal weer terug naar de villa.

Porren

Het project omvat een bijzondere collectie artistieke installaties en sculpturen in openlucht. Het wil vooral de allerjongste bezoekers en hun familie prikkelen en porren om de eigen creativiteit te ontdekken binnen een interactief parcours waarin sprookjes, kunst en natuur op een verrassende wijze samenkomen. Samen beleven, genieten, experimenteren en inspiratie opdoen staan centraal.

 

Meer informatie:

 

Verborgen Sprookjes hebben een eigen website.

take down
the paywall
steun ons nu!