Ingrediënten voor 4 personen :
2 bakjes kant-en-klare veggieballetjes
3 el olijfolie
2 uien
2 teentjes knoflook
800 g tomaten (in stukjes (uit blik))
2 tl provençaalse kruiden
zout & peper
1 kg aardappelen
100 ml sojaroom
nootmuskaat
Bereidingswijze :
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
Maak ondertussen ook de tomatensaus. Pel en snipper de ui en laat enkele minuten rustig stoven in de olijfolie. Roer af en toe.
Snijd de teentjes knoflook in stukjes en laat ze twee minuten meestoven met de uien.
Voeg de tomaten toe. En kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
Mix de saus met een staafmixer tot ze mooi glad is.
Giet de aardappelen af en voeg een half brikje (soja)room toe (ongeveer 100 ml). Er mag wat meer in als je graag extra smeuïge puree wil.
Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en kruid met het zout, de peper en eventueel wat nootmuskaat.
Bak tenslotte de balletje in een pan met wat olie tot ze mooi bruin zijn en voeg ze bij de tomatensaus. Serveer met de puree.
Je kan natuurlijk ook zelf veggie balletjes maken.