De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vegetariërs mietjes?

Vegetariërs mietjes?

donderdag 1 augustus 2013 20:09
Spread the love

Stom hiphop nummer gehoord deze week. “Vegetarians: faggots” klonk het, en meer van die troep. Normaal hou ik wel van hiphop maar als ze afkomen met vrouwonvriendelijke beelden en teksten, en zoals nu beledigingen naar mensen hun hoofd gooien die het goed voor hebben met de mensheid en de dieren dan krijgen ze van mij een dikke vette 0.

Ik ken geen moedigere en stoerdere mensen dan activisten zoals de mensen van Bite Back, Sea Shepherd, VZW Eva, ja zelfs GAIA en Michel Vandenbosch zijn moediger dan de gemiddelde mens. En deze mensen zijn stuk voor stuk vegetariërs of veganisten.

Ben je een pussy omdat je inzit met het feit dat er om de 5 seconden iemand sterft door ondervoeding?

Is het sullig om daar bij stil te staan en je levensstijl aan deze wetenschap aan te passen? De wetenschap dat het graan waarmee vee vetgemest wordt veel monden kan voeden.

Is het lullig om geen vlees te eten omdat je het erg vindt dat slachtdieren afzien voor ons genot en geen normaal leven leiden?

In deze hitte is het trouwens totaal onverantwoord om er transporten op uit te sturen, dieren lijden enorm door de hitte en het gebrek aan water!

Schamen we ons niet?

  • Kippen die op een hoop moeten zien te overleven, brandwonden aan hun poten hebben door de ammoniak van hun uitwerpselen, en onnatuurlijk snel vetgemest worden zodat ze moeite hebben om hun eigen lichaam in balans te houden. 
  • Koeien die hun kalfjes zien afgenomen worden, die kort daarop geslacht worden, waarna de koeien hun leven lang misbruikt en uitgezogen worden zodat miljoenen mensen wereldwijd hun melk kunnen drinken. Melk die eigenlijk ongeschikt en zelfs ongezond is voor mensen, maar ja, de zuivellobby maakt de mensen wijs wat ze maar willen om hun toast met kaviaar op een perverse manier bijeen te schrapen.
  •  Varkens die vastzitten tussen metalen hekken en die zonder zich te kunnen bewegen hun jongen moeten zogen. Jongen die nooit het daglicht gaan zien, behalve tijdens het transport naar het slachthuis. Wist je trouwens dat varkens slimmer zijn dan honden en dat ze de intelligentie hebben van een kind van 4?
  • Paarden, de oh zo gerespecteerde dieren in een vorig verleden, worden zelfs geen mercy meer toegekend.

Veel vlees eten leidt tot veel van de moderne ziekten zoals de Ziekte van Crohn, kanker, enz…Vegetariërs hebben 40% minder kans op kanker en ze lijden minder snel aan hartkwalen.

Uit protest tegen de leegroof van de zee en het feit dat o.a. dolfijnen en schildpadden verstrikt raken en vaak meesterven in de netten, eten vegetariërs ook geen vis. De vis zelf lijdt ook. En dat terwijl wij beter geen vis meer zouden eten want door de vervuiling van de zee is vis eten iets ongezond geworden. Tonijn en zalm zou zelfs heel gifig zijn.  

Vegetarians and vegans you rock! En nu jij, mietje!

take down
the paywall
steun ons nu!