De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Van horen zeggen ….  Kardinaal Bertone
Vaticaan -

Van horen zeggen …. Kardinaal Bertone

woensdag 14 april 2010 03:00
Spread the love

Op terugweg van de kust, hoorde ik op het avondnieuws dat de Vaticaanse staatssecretaris , kardinaal Tarcisio.Bertone, de tweede sterkste man in het Vaticaan , gezegd heeft dat hij van  “verschillende psychologen en psychiaters ” had horen zeggen  dat er geen verband bestaat tussen het celibaat en pedofilie … maar  dat hij  had horen zeggen,  dat het bewezen was,  dat er wel een  verband bestaat tussen homoseksualiteit en pedofilie.(…)Dit zij hij tijdens een persconferentie in de Chileense stad Santiago.Hij wou niet in detail gaan waar deze informatie  vandaan kwam..

Dit nieuws verwondert me eigenlijk niet .  Al verschillende jaren spreek ik in scholen over homoseksualiteit en discriminatie met als thema “in harmonie samenleven”   En daar krijg ik af en toe wel eens  te horen van leerlingen en zelfs van enkele leerkrachten   dat er voor hun geen verschil bestaat tussen homoseksualiteit en pedofilie. Het is één pot nat. Dit is volkomen uit de lucht gegrepen. Hier ga ik gewoon niet  op in. Het lijkt me een zinloze discussie.

Ik heb enkele jaren geleden  in een document gelezen (wat ik  in mijn bezit heb ..). waar duidelijk staat dat er geen wetenschappelijk grond voor deze uitlating bestaat.  Het zijn vooral homohaters die deze geruchten verspreiden. 

“Het ziet er naar uit dat het Vaticaan zich in nauw gedreven voelt. Ze zoeken een zondebok ” .Dit zei Henk Krol, hoofdredacteur van de Gaykrant in  Nederland die te gast was bij het tv-programma op nederland één  Pauw & Witteman.  Vorige week waren het de Joden …nu de homoseksuelen …  ” Hij zei ook dat er geen enkele studie bestaat over  het verband tussen homoseksualiteit en pedofilie .

Verenigingen van homoseksuelen over heel de wereld  reageren woedend.  Ook psychiaters en psychologen verwerpen de uitspraak.

Opmerkelijk nieuws : bron van gayblog.nl

Bertone kwam al eerder in het nieuws, omdat hij een proces tegen de Amerikaanse priester Murphy liet stilleggen die zeker 200 dove kinderen heeft misbruikt. Toen hij de kerk uit dreigde te worden gegooid, protesteerde hij bij de paus: hij vond dat hij al genoeg boete had gedaan en is kwakkelig. Bertone besloot daarop het proces te staken.

Maandag meldde het Vaticaan op haar website , dat priesters die kinderen misbruiken, moeten altijd worden overgedragen aan de burgerlijke autoriteiten.

Waarom ook niet degene die pedoseksuelen in bescherming namen of nu nemen ?

Luc Schrijvers

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!