De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Valentijnsactie: Greenpeace Antwerpen bedankt het personeel van het openbaar vervoer
Greenpeace België

Valentijnsactie: Greenpeace Antwerpen bedankt het personeel van het openbaar vervoer

Tijdens het Valentijnsweekend bedanken vrijwilligers van Greenpeace Antwerpen de werknemers van het openbaar vervoer. Met de slogan ‘Bedankt, jullie brengen ons in vervoering’ huldigt Greenpeace het personeel van de openbare vervoersmaatschappijen voor cruciale taak tijdens de pandemie, de economische en klimaatcrisis.

vrijdag 12 februari 2021 16:06
Spread the love

 

Ondanks de moeilijke omstandigheden, blijft het openbaar vervoerspersoneel hun publieke taak vervullen. Ze hebben zich aangepast aan de nieuwe gezondheidsvoorschriften en zorgen ervoor dat de vele mensen zonder eigen vervoermiddel kunnen blijven reizen naar essentiële plekken als de winkel, de school, het werk, gezondheidscentra of natuurgebieden.

Bron: Greenpeace België

“Proficiat aan de vrouwen en mannen die onze bussen, trams, metro’s en treinen rijdende houden. Wat ook hun rol moge zijn: schoonmaken, rijden, technische dienst, klantendienst enz. Bedankt om er te zijn, om het bedrijf te doen draaien. Jullie brengen ons in vervoering”, zegt  Patricia Schellekens van Greenpeace Antwerpen. “We nodigen iedereen uit om mee te doen en waardering te tonen met een glimlach, een bedankje of een kort woordje via sociale media.”

Greenpeace Antwerpen wijst hiermee op de voordelen van het openbaar vervoer: “Openbaar vervoer maakt onze mobiliteit inclusiever en duurzamer en het belang ervan zal alleen maar toenemen in de sociale en ecologische transitie.”

Ook in Limburg, Gent, Leuven, Brussel en Luik hebben vrijwilligers van Greenpeace het personeel van De Lijn, de TEC, de STIB en de NMBS bedankt. Foto’s van de actie worden gedeeld op sociale media en doorgegeven aan de vervoersbedrijven zodat zij de boodschap kunnen doorgeven aan al hun personeel.

 

Praktisch:

We bedanken het personeel van het OV op deze plaatsen en tijdstippen.

Dag: Zaterdag 13/2/2021

Tijd en Locatie: +-13u Busterminal Rooseveltplaats / +- 14u Operaplein / +- 15u Centraal Station

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!