De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vakbondsactie tegen privatiseringen aan de Universiteit Gent

Vakbondsactie tegen privatiseringen aan de Universiteit Gent

dinsdag 1 februari 2022 18:55
Spread the love
Op dinsdag 25 januari jl. organiseerden de 3 vakbonden een protestmars en meeting tegen de voorgenomen privatiseringsvoornemens van het bestuur van de UG. LEF was erbij om onze solidariteit te betuigen en filmde het gebeuren.
Neoliberale privatiseringstrein dendert verder
Het afslankings- en privatiseringsbeleid aan de UG is in wezen geen bedenksel van de universiteitsbeleid maar een uitvloeisel van het neoliberale beleid van de Vlaamse regering. Een ander recent voorbeeld de privatisering van de thuiszorg in Oostende. Zie https://www.lef-online.be/…/25387-persbericht-6-januari…
Meer algemeen past dit beleid in het neoliberale beleid dat het grootste deel van de wereld in zijn greep houdt sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De impact is in ons landje is nog enigszins ingedamd door de kracht van de vakbonden, die in ons landje groter is dan in vele landen.
Ook nu is vakbondsmacht het enige middel om de privatiseringstrein tot stilstand te brengen en hopelijk rechtsomkeer te laten maken.
Film van de actie aan de UG  Zie https://vimeo.com/671669613#

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!