De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ACV Puls

Vakbonden en middenveld mobiliseren massaal voor VuurWerk-Week tegen besparingen Jambon I op cultuur

Dat deze Vlaamse regering het mes zet in tal van subsidiemodellen voor de cultuursector, is intussen algemeen geweten. Maar ook het middenveld en de openbare diensten ontsnappen niet aan de desastreuze besparingsplannen van Jambon I. Om de schijnwerpers op die sectoren te zetten, en om een halt proberen toe te roepen aan de plannen van de Vlaamse Regering, vindt volgende week de VuurWerk-Week plaats. ACV Puls steunt deze initiatieven, en roept massaal op om mee actie te voeren. Want, het is tijd om te knallen!

zaterdag 30 november 2019 02:07
Spread the love

Dinsdag 3 december

Op dinsdag 3 december staat de zorgsector, de welzijnssector en het sociaal werk in the picture. Immers, door de besparingen zullen tal van vzw’s personeel moeten ontslaan. Ook de thuiszorg zal minder snel groeien, en de rusthuizen krijgen veel minder geld om de torenhoge werkdruk te verminderen.

Praktisch

Dinsdag 3 december om 13u. Afspraak achter het Vlaams Parlement, op het pleintje Leuvensesteenweg/Hertogstraat. Actie met de vakbonden, organisaties uit het sociaal werk en welzijn, en enkele werkgeverskoepels. Einde actie om 14u30.

 

Donderdag 5 december

Op donderdag 5 december ondersteunen we volop de geplande acties van het VRT-personeel tegen de drastische besparingen van de regering. De waarde van cultuur, vrije meningsuiting, middenveld en vrije media zetten we extra in de verf.

Praktisch

Afspraak om 14u op het Martelaarsplein in Brussel, en dit voor alle vakbonden, het bredere middenveld, de non-profitsector en de cultuursector. Om 16u verwelkomen we de VRT-optocht.

“Als de regering echt wil investeren in een warm Vlaanderen, dan schroeft ze haar desastreuze plannen voor het middenveld, de openbare dienstverlening en de culturele sector terug.”

 

Check zeker: http://vuur-werk.vlaanderen/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!