De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

URBANUS ZELF!

URBANUS ZELF!

maandag 29 augustus 2011 16:54
Spread the love

MERKSEM – Vier jaar na ‘Urbanus Vobiscum’, de fantastische hommage die hem gebracht werd door het Vlaamse artiestengild, staat Vlaanderens bekendste en door jong en oud gewaardeerde komiek URBANUS weer in het Antwerps Sportpaleis. Helemaal op z’n eentje dit keer. Urbanus Zelf! Vol ijdelheid, wraakzucht, aplomb, gene en zelfvertrouwen. Om weg te lopen van alles wat er goed gaat in de wereld en daar eens goed mee te lachen. Wij hopen van u hetzelfde.

Vrijdag 16 december 2011, Sportpaleis. In een grote zaal waar al dikwijls genoeg bewezen is dat er ook een intieme sfeer gecreëerd kan worden als dat nodig is. Vooral in de kleedkamertjes waar vroeger de wielrenners gemasseerd werden. 

De fans die hem kennen van op de planken, op gravel, tv, het witte doek, WOII, grammofoonplaten, cd’s, hiërogliefen en stripboeken worden met open armen verwacht. Collectioneurs stoffen hun elpees ‘Leevend’, ‘Volle maan’ ‘Drie sprookjes’, ‘Is er een Urbanus in de zaal?’, ‘Plastiek Zakske’ enzovoort af en reppen zich naar het Sportpaleis om te genieten van hits als ‘Hittentit’, ‘Madammen met een bontjas’, ‘Quand les zosiaux chantent dans le bois’, ‘Publiciteitsjaren’, ‘Bakske vol met stro’, ‘1-2-3- rikke tikke tik’, ‘Poesje stoei’, ‘Enter Sandman’, ‘The Edge of Glory’ en een pak nieuwe liedjes, helemaal levend gespeeld met zijn gitaartje. De liedjes worden uiteraard aan mekaar geveterd met sketches, oneliners, twoliners en visuele onnozelheden. De 14 uur durende show werd om praktische redenen ingekort tot 2 uur. Afhankelijk van de tijd dat Urbanus in de coulissen aan de zuurstoffles moet hangen.

Het theaterstof was al een paar jaren in zijn neusgaten aan het kriebelen, maar door de op stapel staande film die hij zou maken werd dit plan telkens naar vanachteren geschoven. De financiering van de film raakte niet echt rond en die hebben ze dan maar voorlopig in de koelkast gestoken. Niet getreurd echter, hierdoor krijgt Urbanus weer de ademruimte om zijn oren en poten uit te slaan op het podium. 
’t Wordt wederom een feest dat niemand mag missen. In een grondig vernieuwd en akoestisch sterk verbeterd Sportpaleis. Zodat de buren niet zonder betalen met hun oor tegen de voordeur staan mee te bulderen van ‘t lachen. Want Urbanus’ levensmotto is: Doe alles voor elkander, koop enkel mijn tickets en niet die van een ander!

Urbanus Zelf! Vrijdag 16 december 2011 om 20.30 uur in het Antwerps Sportpaleis. Kaarten kosten 25, 30, 35 en 45 (Golden Circle) euro, exclusief servicekosten en contributie combiticket Sportpaleis/De Lijn. Reserveren kan via Tele Ticket Service 070/345.345 (0900-45.000.45 voor de Urbanusfans in Nederland), www.teleticketservice.com, www.sportpaleis.be

take down
the paywall
steun ons nu!