De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Unbeschreiblich Weiblich

Unbeschreiblich Weiblich

zaterdag 16 juni 2012 19:56
Spread the love

Angela is blijkbaar goed op ramkoers nu de kans erin zit Griekenland morgen de Eurozone vaarwel zegt. Daarom worden nog enkele straffe uitspraken naar voor geschoven. “Het kan niet zijn dat zij die een akkoord niet naleven, de anderen met zich meesleuren. Dat zal niet werken.” Zegt Merkel. Blijkbaar wil ze het nog altijd niet geweten hebben maar het is Griekenland die beslist en het is zij die straks zal moeten plooien als deze nachtmerrie werkelijkheid wordt. Natuurlijk wil iedereen dat Europa blijft bestaan maar tegen welke prijs dan? Tegen de prijs dat één van onze lidstaten aan de grond zit, zijn bevolking niet eens meer in staat is medicijnen te betalen ook al gaat het over kankerlijders, of zeggen we maar direct kankerlijers, wat kan het ons ook schelen? Moeten we dat dan bovendien doen tegen een andere prijs dan deze die Spanje moet ophoesten?

Jan De Grauwe geeft het vandaag in DM magazine correct weer. Heeft Duitsland dan geen tweede kans gehad? Moeten zij uit de twee wereldoorlogen geen andere les trekken dan wat vandaag uit deze Duitse freule haar mond komt? Zou iets meer bescheidenheid niet meer gepast zijn? Waarschijnlijk niet voor deze dame. Zullen we dan samen met alle andere Europese landen maar meteen verzoeken om de herstelbelasting alsnog te betalen en dan wel nu?

Hopelijk zeggen de Grieken morgen maar één ding:

Ich hab’ keine Lust meine Pflicht zu erfüllen!
Für dich nicht, für mich nicht,
Ich hab’ keine Pflicht!

Dan gaan we tenminste allemaal samen ten onder, dat zou dan maar voor de derde keer aan Duitsland te wijten zijn.

take down
the paywall
steun ons nu!