De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Uitspraken Didier Bellens: vermeende behoefte aan 4G geïnspireerd door winstbejag Belgacom
Gsm-antennes, Gsm-straling, Elektromagnetische straling -

Uitspraken Didier Bellens: vermeende behoefte aan 4G geïnspireerd door winstbejag Belgacom

donderdag 31 januari 2013 10:45
Spread the love

Brussel zou omwille van haar strenge stralingsnormen de ontplooiing van het o zo noodzakelijke 4G netwerk tegenhouden. Volgens de CEO van telecomoperator Belgacom geeft België hiermee de doodsteek aan de industrie.

De vermeende behoefte aan 4G die er bij bedrijven zou bestaan is een loze bewering, die op geen enkele manier wordt onderbouwd, maar louter wordt geïnspireerd door het winstbejag van Belgacom.

We leven in een land waar overal kwaliteitsvolle, vaste internetverbindingen aanwezig zijn, zowel bij de mensen thuis als op kantoor. Geen enkel mobiel of draadloos netwerk kan tippen aan de snelheid van glasvezelkabel. Aan alomtegenwoordige WiFi-netwerken, veelal gratis, is er in de openbare ruimte evenmin gebrek. Waarom steeds meer netwerken bovenop elkaar cumuleren en zo zorgen voor een onnodig hoge stralingsbelasting? Hoever moeten we gaan om tegemoet te komen aan de doorgeschoten internetverslaving die zich blijkbaar manifesteert bij een deel van de bevolking?

Het is lovenswaardig dat minister Huytebroeck zich niet zomaar laat bespelen door de telecomoperatoren en oog heeft voor de gezondheid en het welzijn van de bevolking. De behoefte aan een gezonde en aangename leefomgeving blijft tot nader order belangrijk dan een vermeende behoefte aan nog maar eens een nieuw netwerk.

Overigens is het vreemd dat deze uitspraak net van Didier Bellens komt. Eerder lekte immers het nieuws uit dat Bellens zelf steevast de voorkeur geeft aan de vaste telefoon en dat hij WiFi-netwerken weert in zijn kantoor. Wat weet Bellens dat wij niet weten? Alleszins is duidelijk dat hij het voorzorgsprincipe hanteert in zijn eigen leefwereld, maar als het gaat om de blootstelling van de gehele Belgische bevolking is het blijkbaar niet meer van toepassing. 

www.beperkdestraling.org

www.stopumts.nl  

take down
the paywall
steun ons nu!