De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Uitdagende proeven maken jongeren en werkzoekenden warm voor een job of opleiding in de bouwsector
Brussel, Studenten, Game, Bouw, Bouwindustrie -

Uitdagende proeven maken jongeren en werkzoekenden warm voor een job of opleiding in de bouwsector

donderdag 4 oktober 2012 14:54
Spread the love

Big City, Big Building Game’

Jaarlijks zijn er duizenden vacatures in de bouwsector die moeilijk of zelfs helemaal niet ingevuld geraken. Daarom slaan de LUCA-opleiding Bouw, de Confederatie Bouw Brussel Vlaams-Brabant en Jobber by Cevora de handen in elkaar.

Op 10 oktober 2012 toveren ze de binnenkoer van Sint-Lukas Brussel om tot een heus parcours met proeven die allemaal aan de bouwwereld zijn gerelateerd. Hiermee willen ze zoveel mogelijk jongeren en werkzoekenden warm maken voor de vele opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden in de bouwsector.

Het evenement staat open voor iedereen die interesse heeft voor de bouwwereld. Deelnemers zullen alleen of in groepjes van maximaal vier personen proeven afleggen die hun creatieve en technische vaardigheden tot het uiterste testen. De winnaar wint een ballonvaart. De prijzen worden uitgereikt door Brussels minister Guy Vanhengel. Na de inspanning worden de deelnemers op een Red Bull apero en frietjes getrakteerd.

Ondertussen presenteren verschillende bouwbedrijven hun bedrijf en vacatures aan geïnteresseerden en krijgen bezoekers die dag ook meer uitleg over de verschillende Brusselse bouwopleidingen. Zo stelt de kunst- en architectuurschool LUCA haar bacheloropleiding Bouw voor en presenteert Jobber by Cevora haar opleidingen Bouw voor werkzoekenden en jongeren die niet verder studeren.

Praktische informatie

10 oktober 2012,
Start: 13.30h
Prijsuitreiking: 17.00h
Paleizenstraat 70, 1030 Brussel
Toegang: gratis

Contactpersoon

annick.gemis@cevora.be of 0473 21 49 21.

Organisatie

  • Confederatie Bouw Brussel Vlaams-Brabant www.confederatiebouw.be
  • Jobber by Cevora www.jobber.be/www.cevora.be
  • LUCA, campus Sint-Lukas Brussel http://sintlukas.luca-arts.be

take down
the paywall
steun ons nu!