De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Twitter eist primeur dood Osama bin Laden op
Twitter, Osama Bin Laden -

Twitter eist primeur dood Osama bin Laden op

dinsdag 3 mei 2011 15:53
Spread the love

De microbloggingsite Twitter eist de primeur van de dood van terroristenleider Osama bin Laden op. Volgens de technologiesite Cnet.com werd het bericht eerst wereldkundig gemaakt door een tweet van Keith Urbahn, destijds stafchef van de voormalige Amerikaanse minister van defensie Donald Rumsfeld.

Urbahn maakte in zijn bericht bekend dat een hooggeplaatst persoon hem had verteld dat de Amerikanen Osama bin Laden hadden gedood. Pas later werd het bericht officieel door de aankondiging van de Amerikaanse president Barack Obama.

“Nadat de communicatiedienst van het Witte Huis op Twitter een bericht had geplaatst dat er een belangrijke toespraak zou volgen van president Barack Obama, barstte op de sociale netwerk een golf van speculaties los over de inhoud van de rede,” aldus CNet. “Keith Urbahn was de eerste die met de informatie over de aanval op Osama bin Laden kwam.” Daarmee brengt Twitter opnieuw een primeur op zijn naam, nadat de microbloggingsite eerder ook al als eerste berichten over onder meer de crash van de vliegtuig van US Airways in de Hudson en de schietpartij in Fort Hood had gebracht.”

Uit een enquête van het webmagazine Mashable blijkt dat velen ook door Twitter als eerste op de hoogte waren gebracht over het liquideren van Osama bin Laden. Volgens Mashable had 43 procent van de respondenten het bericht als eerste op de microbloggingsite vernomen, terwijl 18 procent het nieuws had opgepikt op de sociale netwerksite Facebook. Slechts 14 procent maakte gewag van de televisie. Het gegeven deed journalist Jeff Jarvis besluiten dat Twitter de digitale versie is van Times Square. (MH)

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!