De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Tweede Brusselse babytheek opent binnenkort in Laken
vzw Arlette

Tweede Brusselse babytheek opent binnenkort in Laken

donderdag 4 maart 2021 11:19
Spread the love

 

Amper 3 maanden nadat  “Brussel Helpt” het recordbedrag van 56.774 euro ophaalde, bereidt de tweede Brussels Babytheek zich voor op een opening eind maart in het Gemeenschapscentrum Nekkersdal in Laken. De opstart van de nieuwe Babytheek wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Bron: vzw Arlette

“Deze extra Babytheek is van harte welkom in Brussel. Hier kan je in plaats van zelf babyspullen te kopen, babyspullen lenen. Iedereen met een baby weet dat je heel veel babyspullen nodig hebt: die zijn duur en je kan ze maar kort gebruiken, want een baby groeit ontzettend snel. Dan is het beter om die spullen te kunnen delen in plaats van ze allemaal apart te moeten kopen. Dit is duurzaam, goed voor je portemonnee en bespaart je heel wat plaats”, aldus VGC-Collegevoorzitter Elke Van den Brandt

Babytheek Nekkersdal

GC Nekkersdal onderzocht na de Bruzz campagne meteen of een Babytheek een plaats kon krijgen in haar gebouwen. Het klikte direct tussen Arlette en het gemeenschapscentrum dat in november ook al een ruimte voorzag om de spullen van de grote inzamelactie te stockeren.

Babytheek Nekkersdal is in volle voorbereiding en opent op 27 maart haar deuren. Op dit moment worden spullen gesorteerd en nagekeken, gewassen en daarna in de catalogus ingevoerd. Deze catalogus staat nog niet online, maar geïnteresseerde ouders kunnen wel al een account aanmaken zodat ze op een wachtlijst komen voor een abonnement. Wanneer de Babytheek eind maart opent, kunnen leden hun abonnement activeren en starten met het reserveren en uitlenen van spullen.

“Wij zijn heel blij dat de Babytheek een plaatsje krijgt in GC Nekkersdal. Met dit initiatief kunnen we nog meer inspelen op de noden van jonge gezinnen in de buurt. We vinden het ook heel belangrijk om de deeleconomie te stimuleren. Een fietsbieb hebben we al in huis, misschien durven we met de komst van de Babytheek wel dromen van een grote deelfabriek in Laken?“, zegt Marianne Swerts van Babytheek Nekkersdal

Brussel Helpt deed de Babytheek boomen

De campagne van Bruzz zorgde niet enkel voor een mooie som geld. Veel mensen leerden het project dankzij Brussel Helpt kennen waardoor de vraag naar een abonnement voor Babytheek Elzenhof de lucht inschoot. Met als gevolg opnieuw lange wachtlijsten. De snelle opening van een tweede Brusselse Babytheek komt dus als geroepen.

“BRUZZ en Brussel Helpt hebben in volle coronacrisis Babytheek op de kaart gezet en de uitbreidingsplannen een boost gegeven. Ik ben enorm blij dat wij samen een verschil kunnen maken”, zegt Ineke Le Compte, commercieel directeur van BRUZZ.

 

Over vzw Arlette

Om de uitbreiding in het Brussels Gewest een boost te geven, werd de Brusselse tweetalige vzw Arlette in het najaar van 2020 opgericht. Deze vzw wil het naast het uibreiden van het babythekennetwerk in de hoofdstad, duurzaamheid voor iedere Brusselse spruit op de agenda zetten. Arlette – genoemd naar het allereerste lid van de eerste Babytheek in Elsene – heeft forse ambities. Op termijn wil ze in elke Brusselse gemeente een Babytheek zodat elk Brussels gezin die dat wenst toegang heeft tot een uitleendienst van babyspullen. Hiervoor zoekt de vzw verdere financiering.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!