De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Twee op elke drie nieuwe jobs zijn gesubsidiëerd in België
België, Arbeidsmarkt, Institut pour un Developpement Durable -

Twee op elke drie nieuwe jobs zijn gesubsidiëerd in België

vrijdag 12 augustus 2011 10:33
Spread the love

De voorbije zes jaar werden in België ongeveer 270.000 nieuwe banen gecreëerd. België telde daardoor begin dit jaar 4,58 miljoen arbeidsplaatsen. Dat is de conclusie van een rapport van de denktank Institut pour un Developpement Durable.

Bij de loontrekkenden werd een toename met 6,4 procent opgetekend, terwijl het aantal zelfstandigen met 5,5 procent toenam. Vooral in de bouw en de dienstensector zouden relatief veel banen zijn gecreëerd, maar in de landbouw en industrie zou een verdere terugval worden opgetekend. De denktank wijst er wel op dat één derde van de nieuwe banen te danken is aan de dienstencheques. Er wordt aan toegevoegd dat in totaal 60 procent van de nieuwe banen door de overheid werden gesubsidieerd.

Opgemerkt wordt dat de werkgelegenheid bij vrouwen daarbij zes keer sneller groeide dan bij de mannen. Bij een kwart van de banen sprake is volgens de denktank sprake van deeltijds werk.

Bron : Express.be / (MH)

take down
the paywall
steun ons nu!