De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Twee doden en twee gewonden bij Israëlische luchtaanval
Gaza -

Twee doden en twee gewonden bij Israëlische luchtaanval

zondag 5 september 2010 13:10
Spread the love

Op zaterdag 4 september omstreeks 23u bombardeerde het Israëlische Leger drie plaatsen in het zuiden van de Gazastrook. Twee van de doelwitten waren smokkeltunnels naar Egypte.

Alla Al Kudari, een 22-jarige student, was op het moment van de aanval aan het werk in de tunnels.

“We waren net de tunnel ingedaald om onze arbeid aan te vangen. Alles leek rustig maar plots, geheel uit het niets, werd onze tunnel opgeblazen. Ik verloor even het bewustzijn. Toen ik enkele minuten later terug wakker werd, bevond ik me middenin een vuurzee. Ik rende naar de ladder om vervolgens uit de tunnel te klimmen. Daar moet ik terug het bewustzijn verloren hebben. Ik werd pas wakker in het ziekenhuis, waar ook mijn collega Hassan Abu Armana (45 en vader van twaalf kinderen) heen gebracht werd door omwonenden.”

Na een gesprek met de arts blijken beide slachtoffers derdegraads brandwonden opgelopen te hebben aan hun aangezicht en bovenste ledematen.

Alla en Hassan zijn beide sinds twee maanden werkzaam in de tunnelindustrie. Hassan was voorheen taxi chauffeur maar het hogere loon in de tunnelsector deed hem omschakelen.

Door de explosie stortte de tunnel in. Twee collega’s, Salim Al Khatab (35) en Khaled Halawa (19) slaagden er niet meer in om de tunnel op eigen krachten te verlaten en raakten bedolven onder het puin. De ganse nacht werd naar hen gezocht. De volgende ochtend werden hun lichamen levenloos uit de tunnel gehaald.

Ik bezocht de gewonden deze morgen in het ziekenhuis en woonde de begrafenis van de overledenen bij.

take down
the paywall
steun ons nu!