De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Turkije

Turkije

zaterdag 30 juli 2016 12:26
Spread the loveNa veel onrust en veel verschillende geluiden gehoord te hebben, hier mijn conclusie over Turkije en de onrust, de coup en Erdogan.

Wij ( activisten) zijn al jaren tegen het beleid van Turkije, de open grenzen naar Syrië, waar dagelijks veel jihadisten naar Syrië passeren. De oliedeals, waar ik over geschreven heb, van Erdogan, zijn zoon en het westen. Het nastreven van een sultanaat en sponsoren van jihadisme.

Nu is de situatie totaal  geëscaleerd in Turkije, EU en de wereld.

Hoe zit het precies, moeilijk te zeggen.. In het westen krijgen we te horen, dat er eigenlijk 2 groepen zijn de groep/aanhangers van Erdogan en de aanhangers van Gülen. Ik denk niet dat veel mensen  voorheen van Gülen gehoord hadden, die in de VS woont, eerst een voorstander, medeplichtige van Erdogan was, daarna door interne ruzies in de AK partij en onderling, voor een zelf gekozen verbanning heeft gekozen naar de VS. Ook was ik onder de indruk van de rijkdom van deze Gülen geschat op 25 miljard dollar. Maar enfin, naar gelezen te hebben waar hij voor staat, soefisme, aanhanger van Rumi en gematigde islam, zou je denken zo gek nog niet deze groep. Een milde vorm van het soennisme, aandacht voor wetenschap en ontwikkeling.

Waar staat Erdogan voor? Eigenlijk is Turkije  een autocratie en Erdogan een echte dictator,  en een ieder die denkt dat hij voor een seculier Turkije en aanhanger van Atatürk is heeft het mis. Zijn politiek is gebaseerd op de islam, zijn islam, zijn wetten, zijn corruptie en zijn grootheidswaanzin. Democratie is een woord dat niet voorkomt in zijn  vocabulaire en gevoel voor anders denkende of andere religies ook niet. De medeplichtige in de vieze oorlog in Syrië, zijn sympathie met het jihadisme.

Nu komen we bij de een grote groep in Turkije DE ALEVITEN:

Daar horen we niets over in de media, in de westerse media, deze groep is verwant aan de Alewieten in Syrië en bestaan uit zo’n 20 tot 30 miljoen aanhangers, waaronder ook Koerden:

Naar schatting wonen er in Turkije wel tot 30 miljoen alevieten, waarvan er 20 miljoen officieel bekend zijn. Net als in Turkije vormen de alevieten, na de soennieten, de op één na grootste religieuze stroming onder de Turkse inwoners in Nederland. In Turkije worden ze ook wel kizilbasj genoemd. De alevieten accepteren Mohammed als de laatste profeet van Allah, en Ali als Wali (het imamschap van Ali). Waar in het soennisme Allah-Mohammed-de vier kaliefen centraal staan, is er in het alevitisme sprake van Allah-Mohammed-de Twaalf Imams.De twee stromingen werden pas definitief nadat imam Hoessein (Mohammeds kleinzoon) in 680 in de Slag bij Karbala (Irak) werd onthoofd door opstandelingen.

De alevieten zijn een redelijke seculiere club, waar vrouwen en mannen samen bidden en op gelijke voet in de maatschappij staan. Niet zoals de aanhangers van Erdogan of Gülen, al vind ik persoonlijk de Gülen groep nog de meeste milde vorm van soennisme.

Ik denk de westerse overheden, zouden meer samen moeten werken met de aleviten die een seculiere staat aanhangen in Turkije en zelf slachtoffer van mishandelingen zijn, al tientallen jaren. In Nederland en Duitsland is een grote groep aleviten, die door de ontstaande situatie bang zijn, bang zijn hun mond open te doen, want immers de aanhang van Erdogan is groot, erg groot vertegenwoordigd, ze zijn zelfs in de Nederlandse politiek doorgedrongen, de partij DENK. Aleviten al jarenlang uitgemoord en vervolgd in Turkije net als de Koerden.

Dus Nederland en de andere EU (west) landen onderschatten het probleem, alweer, zoals met alle buitenlandse aangelegenheden kiezen zij keer op keer voor de foute club, zoals een deal met Erdogan, ondersteunen Islamisten in Syrië en houden Saoedi Arabië een hand boven het hoofd, waarmee je wahabisme omarmt, de meest intolerante en mensonwaardige vorm van islam. Zij toestaan dat er grote moskeeën gebouwd worden met geld uit deze landen, in Nederland, Duitsland en België.

De grijze wolven tolereren onder het mom van democratie en vrijheid:

De Grijze Wolven (Turks: Bozkurtlar of Bozkurtçular) is een extreemrechtse Turkse groepering. In het Turks politiek bestel zijn de Grijze Wolven voornamelijk geïnstitutionaliseerd in de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP). In het westen staat de groepering bekend als een fascistische en racistische beweging en is in het verleden namens, dan wel via de Turkse staat, leger of maffioze organisaties betrokken geweest bij liquidaties en aanslagen op andersdenkenden en leden van linkse groeperingen . De naam van de beweging is deels afgeleid van een pre-islamitische Turkse mythologie, waarbij de wolvin Asena een rol speelt. Naast de extreemrechtse signatuur worden de Grijze Wolven ook als panturkistisch, neofascistisch en islamofascistisch gekarakteriseerd.

Duizenden van haar leden vochten mee in de oorlog in Nagorno-Karabach aan de Azerbeidzjaanse kant, en in de Eerste en Tweede Tsjetsjeense oorlog aan de Tsjetsjeense kant. Na een mislukte staatsgreep in Azerbeidzjan in 1995, werden zij verboden in dat land. In 2005 verbood ook Kazachstan de Grijze Wolven als een terroristische organisatie.

In Duitsland zijn ze de grootste extreemrechtse organisatie met ten minste 10.000 leden en ze worden in de gaten gehouden door de overheid als extremistische organisatie.

Zo Merkel en haar complice Rutte en de rest van de EU (west) weten überhaupt niet wat zij in huis hebben en de burgers in Nederland, die worden zo langzamerhand moe en verward, het gaat immers in het nieuws niet meer om Nederland, maar om terrorisme, aanslagen, veiligheid en oorlog!

Dit krijg je als je onder het mom democratie iedereen toelaat, dan is Nederland geen Nederland meer, hoe graag mensen dat ook zouden willen, Nederland, is net als de rest van de EU verdeeld en de dag is gekomen dat Nederlanders nu om aandacht, rechten moeten gaan vechten, in eigen land!

take down
the paywall
steun ons nu!